Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční jedlička

Autor: Martin Braun
Datum vydání: 19.12.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3439

Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem.

Vánoční jedlička

Na 40 ks výrobku potřebujeme:
 
2000 g Mürbella/Braun/ směsi na pečení
1000 g margarinu nebo másla (měkkého)
 200 g vajec
 300 g vody
        1/3 Mürbelly se zbylými surovinami
        vyšleháme při střední rychlosti a poté
        smícháme se zbytkem  Mürbelly.
 800 g NUGOTIN/Braun, lehce vyšlehaný – k plnění  (slepení)
400 g Mohrenglanz hořký/Braun
  40 ks cukrové ozdoby (Mikuláš)

Zhotovení:

Stříkacím pytlíkem s řezanou zdobící trubičkou č. 5 vytvoříme vánoční jedličky.
Teplota pečení: 200 °C
Doba pečení:    asi 12 minut
Po zchladnutí naplníme vánoční jedličky vyšlehaným NUGOTINEM (slepujeme) a spodní část polejeme rozpuštěným Mohrenglanzem. Na závěr ozdobíme cukrovým dekorem.


Vytisknuto dne 17.1.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku