Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční hvězda

Autor: red.
Datum vydání: 13.12.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3435

Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem.

 

Suroviny:
4 žloutky
15 dkg cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 bílky
10 dkg polohrubé mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
10 dkg nastrouhaných vlašských ořechů

Postup:
 Hmotu vložíme do dobře vymazané a strouhankou vysypané  hvězdicové formy. Pečeme při teplotě 180°C po dobu 35-40 minut. Po vychladnutí hvězdu prořízneme, natřeme tence rybízovou marmeládou a naplníme krémem. Takto upravenou hvězdu potáhneme čokoládovou polevou, povrch ozdobíme marcipánovými hvězdičkami a stříbrnými perlami.


Vytisknuto dne 24.8.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku