�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon merukov pochoutka

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 03.12.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3428

Tento jednoduch recept pat do oblben ady cukrov pipravovanho za studena. Pipravme si bjen kuliky, ve kterch je chu suench merunk a oech doplnna lehkost burizon.

 

Meruková pochoutka

Tento jednoduchý recept patí do oblíbené ady cukroví pipravovaného za studena. Pipravíme si bájené kuliky, ve kterých je chu sušených merunk a oech doplnna lehkostí burizon.

Receptura na 1100 g ajového peiva: 350 g burison, 100 g sušených merunk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrub sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g  Tuzemáku, 100 g okoládové polevy máecí bílé, 100 g lískových jader praených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek.

Postup: Tukovou polevu mírn povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuliky, které necháme mírn zatuhnout. Rozpustíme bílou okoládu, kuliky v polev namáíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami.

 

okoládové vneky s tešní

Receptura na 900 g ajového peiva: 250 g hladké mouky, 100 g moukového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g erstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných tešní.

Postup: Máslo uteme s cukrem a vejcem do pny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme tsto, ze kterého tvarujeme kuliky do kterých vtlaíme kandované tešn a peeme asi 15 minut pi teplot 180 °C.

Z mírn zmklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé ajové peivo nastíkáme krémem okolo tešn vneek


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku