Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Máslové karamelky "FUDGE"

Autor: Mirka Slavíková
Datum vydání: 14.11.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3419

Směs rozpouštíme v mikrovlnné troubě asi 3 až 5 minut, během té doby( asi každé 1 a půl minuty) 3x vymícháme. Opět velmi dobře vymícháme a vylijeme na máslem namazaný čistý plech a naznačíme špachtlí kostičky.

Receptura
400 g cukr krupice, 125 g máslo, 125 g čerstvé mléko, 125 g kondenzované mléko, 1 lusk vanilky

Příprava
Mléko, kondenzované mléko a máslo přivedeme k varu. Cukr krupici po částech tavíme na světlý karamel a do něj opatrně vlijeme pomalu horké mléko (POZOR na možné opaření!!! Je lepší použít větší nádobu.). Necháme provařit do úplného rozpuštění karamelu. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a stáhneme semínka, která přidáme do karamelu. Ještě chvilku šleháme směs do mírného vychladnutí.
Směs vylijeme na čistý, máslem potřený plech a nejlépe kovovou špachtlí naznačíme kostky karamelek a necháme úplně ztuhnout. Po té lehce rozlámeme.

Čokoládové fudge v "mikrovlnce"
750 strouhaná čokoláda na vaření , 440 g slazené kondenzované mléko, 70 g máslo

Příprava
Směs rozpouštíme v mikrovlnné troubě asi 3 až 5 minut, během té doby( asi každé 1 a půl minuty) 3x vymícháme. Opět velmi dobře vymícháme a vylijeme na máslem namazaný čistý plech a naznačíme špachtlí kostičky.

Oříškovo čokoládové fudge:
Do směsi čokoládové přidáme 250 g sekaných ořechů dle vlastní chuti.


Vytisknuto dne 12.12.2018 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku