�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Mezinrodn gastronomick festival GASTRO ESK BUDJOVICE 2002

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 27.11.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=341

Po ti dny v 7 pavilonech na ploe 41 ha se nachzelo v centru permanentnho dn zhotovovn a pedvdn kuchaskch a cukrskch specialit, prezentace hotelovho a restauranho zazen vetn degustace specialit.

fiogf49gjkf0d

Arel Vstavit esk Budjovice a.s. prezentujc se festivalem gastronomie a cestovnho ruchu, se v ptm dlu sv historie odl do tradinho podzimnho hvu a stoupajcho trendu nvtvnosti. daj se opr o statistiku pchozch 1 400 osob v prvnm ronku tto vstavy, a 17 620 nvtvnk letonho roku.

Po ti dny v 7 pavilonech na ploe 41 ha se nachzelo v centru permanentnho dn zhotovovn a pedvdn kuchaskch a cukrskch specialit, prezentace hotelovho a restauranho zazen vetn degustace specialit.

Jin echy a rybnky ve sv paralele se nemohly prezentovat jinak ne svmi vodnmi produkty, rybami. O ptomnosti sladkovodnch tvor nikdo nepochyboval, a z moskch byl pjemn pekvapen.

Scn budjovickho mezinrodnho gastronomickho festivalu nleela vstavn podia, namtkov jmenovan: podium mistr, barovch odbornk, flamb.

Do stejnho ranku zahrneme tvr dlnu mladch kucha, expozici firem pro gastronomii a hotelnictv, vetn nezbytn slavnostn tabule.

Z jinho soudku meme v reporti pokraovat, zavtme-li do expozice vn. Zde jsme mohli nejenom erpat znalosti o slunenm elixru dobr nlady a zdrav, ale i zrove si ve prostednictvm degustace ovit.

Znm moudroslov pragenerac, o tisci lidech a tiscch chut, mli na pamti organiztoi jihoeskho GASTRA pod taktovkou editele festivalu Vladimra Tmy, kte nvtvnkm naservrovali vbr chuovch rozmanitost v 10 restauracch, 6 kavrnch, 2 vinrnch a 1 barovm slu.

To, e budjovick vstavit procentuln vtin asociuje v mysli vstavu Zem ivitelka, je prozatm pravdou. (Kladu draz na slovo prozatm). Pesto, i prv proto, i zde zemdlsk prvovroba se svm sekundrnm vyuitm v podob zde ptomnch gastroprodukt mla sv roztomil zastoupen, kterm bylo stdeko "westernovho" nhornho skotu.

Pi soukromm przkumu obliby nahodilch nvtvnk byl coby nejastj dvod spokojenosti, uvdna prezentace vrobku s monost bezprostedn konzumace v plehl, stylov a tuln - zmrn pouiji vstinho nzvu v danm prosted - hospdce.

I v tomto ppad, pokud se jednalo o poadatelsk zmr, byl hebk uhozen na hlaviku.

Nen festivalu bez ocenn. V tomto ppad erpou Gastra 2002 byly dekorovny:

 

-         Hlavn cena - Expozice Gastro 2002 Grand hotel Pupp, Karlovy Vary

-         iv restaurace Gastro 2002 Restaurace Alchymista , .Budjovice

-         Studen kuchyn Gastro 2002 Jaromr Cska, restaurace Atrium Tbor

-         Barman Gastro 2002 Luk Vako, Tbor

-         Kucha Gastra 2002 tm kucha Grand hotelu Pupp, Karlovy Vary

-         Prezentace firmy Gastro 2002 f.Mani s.r.o. farma Drochov nhorn skot Highland cattle Steak restaurant

  

Prostorami Mezinrodnho gastronomickho festivalu esk Budjovice 2002 ji poletuje zaloutl list, ale dobr pocit z pedveden kvality a tulnho prosted prolnajc jihoeskou pohodou, zstv zelen.


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku