�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Semin GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 08.08.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3385

Zmrzlinov vuka sestv ze ty dn, kdy prv ti dny maj teoretickou dopoledn studijn npl. Zbyl polovina dennho cyklu byla vnovna praktick vuce ve firemn laboratoi.

Spolenost Eiskon je exkluzivní zástupce pro eský a slovenský trh italského výrobce zmrzlinových stroj a doplk znaky Carpigiani. O velikosti a výkonosti tohoto dominantního subjektu svdí rozmr jeho psobnosti spoívající v padesátiprocentním teritoriu svtového trhu stroj na produkci zmrzliny a rozliných doplk.

Tolik ve vstupním nástinu charakteristiky svtové výrobní jedniky na pípravu zmrzliny, její doba vzniku se datuje rokem 1946. Nárstem výzkumu a praktickými poznatky spolenosti Carpigiani  rozšiovala poznatkový obzor, jen dospl, mimo jiné, do úrovn výukového kurzu pro výrobce zmrzliny pod názvem Gelato University Carpigiani.
Místo konání se nalézalo v mateské základn v italské Boloni, kde si kurz získal mezi tvrci zmrzlinové pochutiny nebývalou popularitu. Nejenom tu, ale zárove i svtový vhlas, kdy se ve starobylém univerzitním mst vystídá za rok více ne 2000 zmrzlináských kurzist.
Zmrzlinová výuka sestává ze ty dn, kdy prvé ti dny mají teoretickou dopolední studijní nápl. Zbylá polovina denního cyklu byla vnována praktické výuce ve firemní laboratoi.

Úastníci zmrzlináského kurzu mohli nahlédnout do zákulisí taj osobité tvorby mraené pochoutky mající svj rodokmen ji v dávných dobách rozmachu faraonského Egypta i starovkého ecka, kdy svým základním výrobním principem výroby zstává a dodnes.
Avšak výrobní metody souasna umocnné hitem 21. století digitalizací, posouvají tuto sladkou a chladivou pohádku do maximáln moné sféry chuového vjemu.
A o to v kurzu Gelato University Carpigiani práv šlo!
Rozsah poznatk tajemství italské zmrzliny byl úastníkm servírován prostednictvím nezbytných pravidel receptury, poínající jejím sloením, vlastní tvorbou na mnoinu rozliných zpsob s navýšením pidané hodnoty rzných chuových doplk á la Italiano. Tpyt tomuto drahokamu zmrzlináského umní dodala osobitá tvorba vycházející z krajových specialit Apeninského poloostrova, v nich bylo moné vnímat píchu moského podnebí i smyslnost kouzla italských vín.
Závrený den ukázal prostednictvím nkterých velkých domácích mistr rozsah výrobních moností vycházejících ze zmrzlinových základ.
V namátce je moné zmínit tvorbu zmrzlinových dort, ledák psobivé chuti a podob nebo doplkových dekorací, s pídavkem smsi chuových námt, které jsou, a to bez nadsázky, italským mistrm geneticky zakotveny v jejich umlecky tvrí tvorb.
A seminá Gelato University Carpigiani se pochopiteln neme obejít bez doprovodného programu majícího mnoho námtových a zárove praktických poznatk. Jedním z mnoha byla prohlídka výrobních prostor spolenosti Carpigiani s ochutnávkou nepeberného repertoáru zmrzlinových námt.
A kdy Itálie, konkrétn Boloa, tak jak jinak ne procházka historickým a malebným centrem hlavního msta regionu Emilia - Romagna, které za soumraku i pístnku prosvtlené temnoty dokáe v nitru jednotlivce rozeznít strunu svdné italské lyriky.
Kadý úastník obdrel pamtní list o absolutoriu zmrzlináského kurzu v zemi, které udává vdí tón nejrozšíenjší chladivé pochoutce hejivých letních dn.

Koho tento reportání píspvek naladil do sektoru zájmu se takového záitku zúastnit, bude mít monost ve dvou termínech letošního roku, a to: 8. – 10. a 29. – 31. íjnového msíce letošního roku. Prvý termín je uren zaáteníkm a druhý pokroilejším zmrzlináským tvrcm.

Bliší informace na:

www.eiskon.cz
info@eiskon.cz
+420 724 186 444
+420 725 030 080


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku