Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Punčové dortíčky

Autor: Pavlína BERZIOVÁ
Datum vydání: 20.11.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=338

Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus ...

fiogf49gjkf0d

 

 

Těsto:    50 g  Hera

             160 g  cukr krupice

             170 g  mouka hladká

             250 g  vejce

 

Cukerný rozvar:  300 ml   voda

                             150 g     cukr krupice

                             1 lžička  rumové aroma

                             1 lžička  punčové aroma

                             1 lžička  vanilkové aroma

                                            kyselina citrónová

 

  Náplň : 100 g   třešňová marmeláda

               100 g   kandované třešně

 

Poleva: 100 g citrónová poleva v prášku

               50 g  čokoládová poleva polotovar

 

Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme v hustou pěnu. Do této hmoty postupně vmícháme mouku a nakonec rozpuštěnou vychladlou Heru.  Rozetřeme na 2 plechy s vysokým okrajem. V elektrické troubě pečeme při 180°C asi 25 minut. Po upečení na povrchu lehce pomoučníme a vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

 Cukerný rozvar připravíme svařením vody a cukru. Ochutíme přísadami a necháme vychladnout.

                                                    

Jeden korpus prokrojíme v polovině tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potřeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potřený korpus a poklademe na něj nakrájené kandované třešně. Dále na něj skládáme proužky korpusu které namáčíme do ochuceného cukerného rozvaru. Až máme plech zaplněný překryjeme namočené proužky druhou polovinou pomazaného korpusu marmeládou dolu. Na povrch položíme prkýnko , aby se nám moučník zatížil. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté vyklopíme a na povrchu potáhneme citrónovou polevou kterou připravíme podle návodu výrobce. Krájíme na malé dortíčky a zdobíme čokoládovou polevou a kandovanými třešněmi.

 


Vytisknuto dne 19.9.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku