�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pojme tvoit okoldu II.

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 22.06.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3364

Pro rychl rozpoutn menho mnostv okoldy meme pout mikrovlnnou troubu. Do ndoby pro mikrovlnn trouby dme potebn mnostv okoldy a pomalu rozpoutme na tet stupe.

Rozpouštní okolády

Nejdleitjší  zásady pi rozpouštní okolády jsou:
- písné dodrování teplot
- ádný kontakt s vodou a vodní parou

Nejbnji vyuíváme nkterých ze tí zpsob rozpouštní:

1. Temperovací nádoba i stroj
Je dvouplášová nádoba pro temperaci okolády bu ve vodní lázni i horkém vzduchu, s termostatem. Lepší tempírky jsou vybaveny pídavným i vestavným míchacím zaízením.
Tímto zpsobem je temperace nejpesnjší a je vhodná i pro vtší objem okolády

2. Mikrovlnná trouba
Pro rychlé rozpouštní menšího mnoství okolády meme pouít mikrovlnnou troubu. Do nádoby pro mikrovlnné trouby dáme potebné mnoství okolády a pomalu rozpouštíme na tetí stupe. Po kadých 15 vteinách dkladn promícháme a do úplného rozpuštní.
Pozor, pi vyšší teplot se me okoláda zcela znehodnotit.

3. Vodní láze
Velmi úinná, avšak choulostivá metoda. Musíme v kadém pípad zabránit vstíknutí vody do rozpouštné okolády! Ve vtší nádob pivedeme vodu k bodu varu a sundáme z vaie.
Poté vloíme menší nádobu s okoládovými peckami a za neustálého míchání okoládu rozpustíme.
V ádném pípad si neulehíme pípravu, pokud necháme vait vodu pod okoládou, protoe ji meme znehodnotit, i dokonce pipálit. Podle zpsobu dalšího pouití meme okoládu naedit kakovým máslem pokud je píliš hustá. U kakaových polev, obsahujících rostlinné tuky, pouijeme ke zední a úprav konzistence tuk podle doporuení výrobce.


Vytisknuto dne 23.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku