Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Rychlé tiramisu

Autor: Petr Šíma
Datum vydání: 4.6.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3355

Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu.

 

4 porce

  • 15 dlouhých cukrářských piškotů
  • Asi 3dcl silné černé kávy (v nouzi lze použít kávu rozpustnou)
  • 4 lžíce cukru
  • 0,5kg mascarpone
  • 2 vanilkové lusky
  • 1,5dcl sladkého vína-sherry (mandlového likéru)
  • 1 pomeranč
  • 100g kvalitní hořké čokolády ( s obsahem 70% kakaa)

 

Fantastický a tradiční italský desert. Tiramisu lze přeložit jako „Zvedni mě“ to znamená, že by i samotný desert měl být nadýchaný a chuťově plný.

  1. Připravte si středně hlubokou mísu o průměru asi 30cm (nejlépe hranatou), naskládejte do ní  piškoty těsně vedle sebe
  2. Uvařte kvalitní silnou kávu, oslaďte 2 lžícemi cukru. Piškoty přelijte a pozorujte jak se káva nasává do piškotů. Trochu kávy si nechte na další vrstvu
  3. Mascarpone prošlehejte se zbytkem cukru, přidejte zrníčka z vanilkového lusku (můžete nahradit vanilkovým cukrem) a postupně přidávejte sherry, nebo nějaký likér. Krém musí být voňavý a lesklý. Nakonec přimíchejte pomerančovou šťávu
  4. Ochuceným krémem mascarpone potřete piškoty, vytvořte další vrstvu z máčených piškot a krému
  5. Navrch nastrouhejte čokoládu a doplňte strouhanou pomerančovou kůrou. Nechte v lednici zatuhnout

Vytisknuto dne 25.6.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku