�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ovocn pj

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 16.04.2018
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3338

: Dort na povrchu zdoben lehakou a chipsovanmi mandlemi. Na ezu pjov korpus s tenkou vrstvou loutkovho krmu a naskldanou sms erstvho pokrjenho ovoce, zakoneno neutrln ovoelovou polevou.

Charakteristika: Dort na povrchu zdobený šlehakou a chipsovanými mandlemi. Na ezu pájový korpus s tenkou vrstvou loutkového krému a naskládanou smsí erstvého pokrájeného ovoce, zakoneno neutrální ovoelovou polevou.
Sví chu a vn ovoce se vhodn dopluje s výraznou chutí vanilky.

Suroviny a písady:

120 g pájový korpus                     
400 g loutkový máslový krém       
500 g sms erstvého pokrájeného ovoce              
300 g ovoel poleva neutrál          
150 g šlehaka                            
  50 g chipsované mandle                

  20 g výrobní ztráty                       
1500 g hmotnost hotového výrobku       
1520 g celkem      

                     

Výrobní postup:
Pájový korpus ponecháme ve form a naneseme rovnomrnou vrstvu loutkového krému na ní naskládáme pedem oištné nakrájené ovoce dle vlastní fantazie. Peleštíme rozehátou ovoelovou polevou. Necháme ztuhnout v chladném prostedí. Po zchladnutí páj vyjmeme z formy a nahátým noem krájíme na stejné dílky, které zdobíme šlehakou a chipsovanými mandlemi.

PÁJOVÝ KORPUS:

 500 g hladká mouka                      
 250 g 100% tuk                          
  1 ks    vejce                                          
 150 g  voda

 100 g  cukr mouka                      
             špetka soli
1040 g celkem

     80 g výrobní ztráty                       
   960 g hmotnost hotového
výrobku na 8 forem
o prmru 25 cm.               

Výrobní postup:
Všechny suroviny se zpracují v tsto, které se vyválí na slabý plát, jen vloíme do pájové formy a propícháme vidlikou. Peeme pi teplot 17 °C cca 15 minut.

OVOEL POLEVA NEUTRÁL:

mnoství na jednu formu
100 g ovoel neutrál                      
200 g voda                                   
300 g celkem                                

Recepturu sestavil
Radek Procházka


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku