�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Medovník - jeden z mnoha

Autor: Jana Q.
Datum vyd�n�: 27.09.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3292

Sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak pøidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Smìs dáme na oheò za stálého míchání pøidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pìna .

Je to starobylý recept ruských žen. Medovník se v originále jmenuje ryzik možná ryžik na výslovnosti nejsem si jistá. Je to pøeklad z ruského rodinného originálu, takže je trochu kostrbatý.

Tìsto:

100g másla,
2 velké lžíce medu,
250 g cukru,
1 malá lžièka octa,
1velká lžíce sody,
2 vejce,

sodu a ocet smícháme. Do hrnce! dáme máslo, med, cukr a vymícháme pak pøidáme ocet se sodou a vymícháme znovu. Smìs dáme na oheò za stálého míchání pøidáme 2 vejce, a mícháme až se na povrchu objeví pìna a ta smìs se pøemìní do hnìdé barvy, pak to hned odstavíte. Po èásteèném, vychladnutí pøidáme 700g mouky (tady je háèek v receptu není jaké, jen, že má být jakostní, já to udìlala pùl na pùl hla+polo).Tìsto pak pøikryjeme a necháme hodinu odstát ne teplém místì. Po hodinì z nìj vytvoøíme 7-8 kulièek. Každou kulièku vyválíme , až bude moc tenká a dáme ji péci.


Krém:
200g másla,
1 konzerva Salka,
nepovinné : vlašké oøechy, 100g koòaku.
Salko 3 hodiny vaøíme zcela ponoøené ve vodì, ty tøi hodiny jsou dùležité dodržet. Pak ho necháme vychladnout . (vznikne tuhá hnìdá hmota)
Vyklopíme a smícháme s máslem , mixerem.Až vzniknje homogenní hmota, pak mùžeme pøidat nepovinné suroviny. Na úpovrch dortu nastrouháme jednu placku testa(prý se muže smíchat s oøechy èi neinstantním kakaem)


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku