�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni / -1.

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 07.08.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3273

Rozehrát zmrzlináøskou tvorbu pod dohledem svìtových arbitrù, je hrou vyžadující nadmìrnou koncentraci pøi své tvorbì, silné duševní napìtí, ale i obhájení své práce v anglickém jazyce. Což je v dnešku již obvyklá podmínka úèasti.

 

Úspìšná a na dynamice nabývající soutìž v øemeslné zmrzlinì dosáhla již své podoby mistrovství Evropy. Jí pøedcházela národní kola v deseti státech, z nichž to èeské se konalo v Úvalech u Prahy a vyhodnotilo naše tøi zástupce pro evropskou Boloòu. Jmenovitì se jednalo o Jiøího HOCHMANNA z MOCCACAFE Tábor, Karla VALENTU – ze  SANI AUTHENTIC ITALIAN GELATO, PRAHA a Jitku Strnadovou z plzeòské cukrárny Kolombina. Tedy smíšená trojice pod èeskou standartou odjíždìla obhájit svùj vydobytý post reprezentanta Èeské republiky do starobylého mìsta Bolonì, které bylo pøedurèeno stát se mezièlánkem mezi národním kolem a podzimním zmrzlináøským vrcholem ve statusu mistrovství svìta v pøímoøském Rimini. Pro úplnost lze navíc uvést, že Boloòa nepatøí mezi italské mìstské giganty typu Øím èi Miláno apod., kdy zaujímá až jedenáctou pøíèku v seznamu lidnatosti, ale mùže se pochlubit pøítomností význaèných podnikù, kdy kromì Carpigiani, zde nalezneme i znaèky špièek motoristického prùmyslu napø. sportovnì luxusních vozù Lamborgini èi svìtovou motocyklovou znaèku Ducati.

Soutìž se konala ve výrobních prostorách CARPIGIANI GELATO UNIVERZITY.
Rozehrát zmrzlináøskou tvorbu pod dohledem svìtových arbitrù, jejichž tváøe zdobí nejeden cukráøský šampionát, je hrou vyžadující nadmìrnou koncentraci pøi své tvorbì, silné duševní napìtí, ale i obhájení své tvorby v anglickém jazyce. Což je v dnešku již obvyklá norma na kterémkoliv svìtovém soutìžním podujení, bez ohledu na oborovou pøíslušnost.

Každý z úèastníkù evropského mistrovství musel pøedstoupit pøed komisi sestávající ze ètrnácti èlenù, z nichž ètyøi byli hlavní a sedìli v samostatné øadì a za nimi byla desítka, øeknìme pøísedících. Kromì toho náleželo k hodnotícímu stavu okteto dalších rozhodèích, kterými byli odborní novináøi.

Kvarteto „starších“ pak každého adepta proklepalo od hlavy k patì velmi odbornými dotazy a je nabíledni, že svou odpovìdí, i tøeba pøes kvalitní práci, mohl dotyèný odcházet s nìjakou tou ztrátou bodù.
Ti nejúspìšnìjší soutìžící pak postoupili do mistrovství svìta do proslulého letoviska v Rimini, kde se poøádá populární a nejlepší cukráøský veletrh svìta SIGEP.

A jak vše dopadlo, kdo byl nejúspìšnìjší, jak si vedli èeští zástupci?
Tak to vše se dozvíte v dalších dvou èástech trojdílné reportáže pod názvem
GELATO WORLD TOUR na evropské úrovni.

  • pokraèování -   

Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku