�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Punèové dortíèky

Autor: Pavla Berzsiová
Datum vyd�n�: 04.08.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3272

Jeden korpus prokrojíme v polovinì tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potøeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potøený korpus a poklademe na nìj nakrájené kandované tøešnì.

Cukerný rozvar: 

300 ml   voda
150 g     cukr krupice
1 lžièka  rumové aroma
1 lžièka  punèové aroma
1 lžièka  vanilkové aroma
kyselina citrónová

Náplò :
100 g   tøešòová marmeláda
100 g   kandované tøešnì

Poleva:
100 g citrónová poleva v prášku
50 g  èokoládová poleva polotovar

Korpus: Vejce s cukrem vyšleháme v hustou pìnu. Do této hmoty postupnì vmícháme mouku a nakonec rozpuštìnou vychladlou Heru.  Rozetøeme na 2 plechy s vysokým okrajem. V elektrické troubì peèeme pøi 180°C asi 25 minut. Po upeèení na povrchu lehce pomouèníme a vyklopíme na møížku a necháme vychladnout. Cukerný rozvar pøipravíme svaøením vody a cukru. Ochutíme pøísadami a necháme vychladnout.
Jeden korpus prokrojíme v polovinì tak že nám vzniknou dva tenké pláty. Potøeme je na povrchu marmeládou. Druhý korpus nakrájíme na proužky asi 3 cm silné. Do hlubokého plechu dáme na spod potøený korpus a poklademe na nìj nakrájené kandované tøešnì. Dále na nìj skládáme proužky korpusu které namáèíme do ochuceného cukerného rozvaru. Až máme plech zaplnìný pøekryjeme namoèené proužky druhou polovinou pomazaného korpusu marmeládou dolu. Na povrch položíme prkýnko , aby se nám mouèník zatížil. Necháme do druhého dne odležet v chladu. Poté vyklopíme a na povrchu potáhneme citrónovou polevou kterou pøipravíme podle návodu výrobce. Krájíme na malé dortíèky a zdobíme èokoládovou polevou a kandovanými tøešnìmi.


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku