�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Arnoldv Ben & Jerry's Crème Brule

Autor: Dana Miklovicov
Datum vyd�n�: 21.07.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3268

Pokud dte pednost pudinkov pchuti pouijte mkk bl chlb a v tstu ho mejte pouze pt vtein z kad strany.
Mte-li radji toast s vraznji vajkovou pchut, ponote ho do smsi na dvojnsobn dlouhou dobu.

 

DOBRÁ RADA
Mete pouít i jiné (radji) jemné píchut zmrzliny B&J. Pouijete-li zmrzlinu s kousky okolády, oíšku ijiné, rozdrte je. Pouívejte organické ingredience.


0,5l vanilkové zmrzliny B&J
2 vajíka
2 l (ajové liky) cukru
1 l vanilky
½ hrníku cukru, která bude pouita na cukrovovou krustu
4 zapékací misky (na vajený krém)

Postup

1. Dejte zmrzlinu do nádoby a nechte ji v lednice nkolik hodin ne roztaje. Nenahívejte ji.
2. Troubu pedehejte na 120°C.
3. Zapékací misky dejte do hrnce, který naplte vodou, tak aby dosahovala poloviny výšky      zapékacích misek.
4. Rozbijte vejce a míchejte je 15 a 20sekund. Vajíka smíchejte s cukrem, vanilkou a s roztátou zmrzlinou a dobe vše promíchejte.
5. Krémovou sms nalijte do zapékacích misek. Hrnec s vodou vetn zapékacích misek s krémovou smsí dejte do trouby a nechte péct 1 1/2hodiny.
6. Krém by neml zstat tekutý, ale neml by být ani úpln tuhý. Výsledkem by ml být “taslavý krém”.
7. Krém necháme úpln vychladnout a ztuhnout. Na krust budou vzduchové bubliny. Nemjte z nich obavy, je to normální.
8. Kdy krém zcela vychladne, pikryjte ho potravináskou folií a vlote jej do ledniky.

Píprava karamelové krusty:
Tsn ped servírováním: nasypte libovolné mnoství cukru na povrch vajených krém, tak aby kadý z nich byl pokryt tenkou vrstvou cukru. Zkaramelizování dosáhneme bu pomocí cukráské plynové pistole, nebo pod hodn rozpáleným grilem v troub, pípadn francouzským elezným karamelizérem (Fer à caraméliser), který si nahejete a piloíte k cukrovému povrchu. Mjte na pamti, e tento krok je velmi rychlý a po jeho provedení, ihned servírujte.

Erikv vanilkový francouzský toast
0,5l roztáté vanilkové zmrzliny Ben & Jerry's
2 vajíka, pokud mate rádi “vajíkovjší” chu pidejte ješt jedno
1/8 šálku teplé vody
¼ ajové liky skoice
Nakrájený toastový chléb
30g másla

1. Našlehejte a ádn promíchejte zmrzlinu, vajíka, vodu a skoici.
2. Toastový chléb ponote do smsi a na stedním ohni opete v máslem vyteném pekái do zlatova.
Servírujte s máslem a javorovým sirupem.

DOBRÁ RADA
Pokud dáváte pednost pudinkové píchuti pouijte mkký bílý chléb a v tstu ho máejte pouze pt vtein z kadé strany.
Máte-li radji toast s výraznji vajíkovou píchutí, ponote ho do smsi na dvojnásobn dlouhou dobu. Toast absorbuje maximální mnoství smsi a po upeení bude uvnit mkký.
Jestlie chcete vyzkoušet zrdavjší variantu, pouijte tmavý toast a ponote je do mixéru na 10 a více sekund podle toho jak je erstvý a hustý.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku