�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pastovit glukza

Autor: red.
Datum vyd�n�: 19.06.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3257

Z uvedench surovin upeeme korpus (vejce vylehme s cukrem do husta, vmchme olej a mouku). Vychladl poteme jahodovm demem. Ulehme 3 dcl lehaky, velehme do n 80 g demu, trochu citronov vy a ervenou potravinskou barvu.

okoládový dort je moné zdobit pastovitou glukózou. Jeho recepturu nám zaslal tenáka "spikaspika".
Jako dortovou prémii pikládáme recept na Píseckou pochoutku.

Suroviny
454 g bílé okolády
142 g glukózy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v pomru 1:1 pivést k varu a rozpustit a vychladit).

Postup
okoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádob smícháme glukózu a rozvar a zahejeme na teplotu 32 stup. Sms nalijeme na okoládu, která má pokojovou teplotu a dobe rozmícháme. Pikryjeme igelitem a necháme 24 hod. stát pi pokojové teplot. Druhý den propracujeme a modelujeme riky apod.

Písecká pochoutka

Ingredience:

Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g polohrubé mouky, líce oleje
Nápl: 0,4 l elatiny, 0,75 l šlehaky, 150 g jahodového demu, višový kompot, citronová šáva, ervená potravináská barva, lutá potravináská barva


Postup pípravy: Z uvedených surovin upeeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý poteme jahodovým demem. Ušleháme 3 dcl šlehaky, vešleháme do ní 80 g demu, trochu citronové šávy a ervenou potravináskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamícháme a nateme na korpus, vychladíme. 3 dcl šlehaky ušleháme, pidáme citronovou šávu, lutou potravináskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamícháme, rozeteme na pedcházející vrstvu, opt dáme schladit. Ozdobíme zbylou šlehakou a zavaenými višnmi.


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku