Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Kontroverzní TIRAMISU

Autor: Petr Haase
Datum vydání: 15.10.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=324

Reaguji na kontroverzní příspěvky v diskusi na recept TIRAMISU

fiogf49gjkf0d
Když jsem uveřejnil recept na Tiramisu na serveru cukrar.cz , netušil jsem jaké tím vyvolám kontroverzní názory. Samozřejmě že vím a znám z čeho se italský desert vyrábí.
Nijak jsem nechtěl tímto receptem zneuctít italskou specialitu.
Spíše jsem myslel na to, aby si tento desert mohl každý udělat sám doma. V našich českých podmínkách, se mi to zdálo být dostupné i finančně. Každý si jistě nepoběží honem koupit "Mascarpone", který je dosti drahý, proto jsem volil jako náhražku "tvaroh". Vaječný likér by měl nahradit žloutky, takže riziko vzniku Salmonely je minimální. Recept jsem vyzkoušel v cukrárně a zákazníkům desert moc chutnal.
Omlouvám se všem, kterým jsem receptem na Tiramisu
způsobil pohoršení a rozčarování.
TENTO RECEPT NENÍ OPRAVDU PRAVÝ ITALSKÝ DESERT!!!

Vytisknuto dne 14.4.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku