�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GELATO WORLD TOUR - stbrn finalista / - 2.

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 31.03.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3220

Anz tak udval speicifick chuov takt a mta byla zstupnm prvkem osven, kdy tak dolo k vyrovna chuov rovnici poitek a svest. Doplujcm prvkem byl grep, kter dokzal nejlpe slouit pouit ingredience do vyrovnanho celku.


Karel VALENTA - SANI AUTHENTIC ITALIAN GELATO, PRAHA - 2. místo
vlevo Fabio FEDUZZI a vpravo Stefano TARQUINO, zástupci GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI

Karel VALENTA pijel na svou vbec první sout v  ivot a trefil rovnou miniaturní koleko soutního tere. "Tak tohle jsem opravdu neekal," byla jakoby pouívaná parafráze Karla Gotta na jeho vítzné  umístní. Tlo bez duše a duše bez tla, byla struná charakteristika vizáe stíbrného Karla Valenty po vyení výsledku, který jej nasmoval do evropského finále do italské Bolon.
Dle jeho odpovdi na otázku jak se bude podobat jeho budoucí zmrzlina pro Bolou oproti této úvalské stíbrné, odpovídá dritel druhého místa, e základní struktura bude zachována a do odjezdu se bude laborovat s kombinací dalších píchutí, protoe dle jeho vyjádení souhra anýze a máty není a tak obvyklá a bude prozkoušeno pozmnní chuových proporcí s pímsí nkterých dalších píchutí.
K dosavadní chuové podob pivedlo praského zmrzlináe dlouhodobé laborování se surovinami a hlavním motivem samotné chuové struktury byla nadcházející sezóna, kdy zmrzlina bývá pod záí sluneních paprsk vyhledávána jako druh pochutiny a  osvení zárove. Anýz tak udával speicifický chuový takt a máta byla zástupným prvkem svestí, kdy tak došlo k vyrovnané chuové rovnici poitek a svest. Doplujícím prvkem byl grep, který dokázal nejlépe slouit pouité ingredience do vyrovnaného celku. Surovinová kombinace byla u Karla spíš pocitová ne na podklad ovené sofistiky, kdy tento zpsob tvorby byl trochu riskantním krokem bez adresnosti jeho dopadu, ale trajektorie vyslané stely, jak ukázal výsledek, smovala k potebnémi cíli.

GELATO WORLD TOUR si dnem 28. bezna vyryla stopu i do eské pdy, kde dle zájmu a pozornosti soutících vetn publika, nezstane jen u orientaního oznaení této svtové soute, ale svým spolehlivým zaátkem dozná urit vytvoení pevného  základu, na kterém lze vybudovat architektonickou strukturu pesvdivého významu. Poprvé a s vírou, e ne naposledy, sílila dojmová tendence po kadém prbném ukonení soutícího, kdy tento pocit neml svou oporu pouze v názorovém vyznní poadatel, ale byl i vyjádením  italských zástupc spolenosti CARPIGIANI, kteí poskytovali sofistikovanou podporu pro práci s jejich  strojní technikou. A soutící? Neteba poznamenávat, e by vtšina šla do zmrzlináského boje s odkrytím hledím, tak pece jen z jejich pohled a pracovních úkon byla znát pítomná dávka respektu nad váností sveného zadání.To na stran jedné, a na té druhé byl podán od kadého z nich dkaz jejich mimoádné snahy nejenom po dobrém umístní, ale i odvedení dstojného odkazu ve zmrzlinové tvorb, kdy z tohoto pesvdení byla patrna úcta jak k emeslu samému tak k hodnot tak významné soute, kdy z  finálních výrobk išel odkaz nefalšované lásky a úcty ke gastronomickým hodnotám tohoto druhu. Kadý z nich se své role zmocnil ve zcela vyplnném rámci svých poznatk a moností, kdy soutní fázi povýšil na opravdový výtvarný úkon, který byl tvoen duší a emeslná rutina povýšena na školu hrou, pesn jakoby v duchu uitele národ Jana Amose Komenského, který v zastoupení všech soutících slavil toho dne své tak trochu "šišaté" výroí 425 roku svého zrodu.

Martin HVZDA - majitel a jednatel spolenosti EISKON, organizátor GELATO WORLD TOUR. K uvedeným náleí ješt Petr ŠPIKA obchodní vedoucí firmy EISKON a ídící jednotka národního kola.

Laura DUCA, asistentka
Laura DUCA, asistentka

Laura DUCA, asistentka
GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI

EISKON výhradní dovozce zmrzlinových stroj CARPIGIANI a dodavatel gastronomických zaízení pro kavárny, cukrárny a  gastro subjekty,  byl organizátorem eského národního kola vhlasné zmrzlináské soute GELATO WORLD TOUR, kdy se tak napojil na dnes ji rozvtvenou zmrzlinásko - soutní rodinu Evropy i potamo celého svta, která si prostednictvím ledové pochoutky dává soutní dostavení v prvním stát zmrzliny v Itálii. A to v duální podob mistrovství Evropy s místem konání v historické Boloni s vrcholem celé akce mající status mistrovství svta, v hlavním mst cukráských a zmrzlináských veletrh v Rimini. eská republika bude mít tak své evropské zastoupení prostednictvím dvou nejvýše postavených soutících úvalového národního kola a my nejenome jim budeme dret palce  s páním co nejlepšího úspchu, ale budeme se svým reportáním mikrofonem rovn u toho.

 

 

 


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku