�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2017 - Od kadho kousek neho

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 06.03.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3208

SIGEP nen jen statick vstava, ale pedevm run innost pedvdcch akc, odbornch fr a konferenc, kdy sv nadstandardn oborov znalosti sdlovali vrcholov specialist ve vech klimatizovanch halch veletrnho arelu.

Ji po ticátéosmé se sešly tisícerohlavé davy ve svtovém stedobodu cukráského a zmrzlináského veletrhu riminského SIGEPU aby své profesní poznatky obohatily o vše,  co se bhem jednoho roku událo v jejich oboru, i aby na své vlastní chuové buky okusily co lze na jejich zhotovovaných produktech ješt vylepšovat.
SIGEP není jen statická výstava, ale pedevším rušná innost pedvádcích akcí, odborných fór a konferencí, kdy své nadstandardní oborové znalosti sdlovali vrcholoví specialisté ve všech  klimatizovaných halách veletrního areálu. Návštvníkovi se tak naskýtala monost rozšíit si své profesní rozhledy o vyzkoušené laboratorní a praktické zkušenosti s následným uplatnním ve své práci.
K tému pisply rovn ukázky tvorby jednotlivc i kolektiv odborných škol ve zdailém ztvárnní rznorodých umleckých námt z okolády, zmrzliny, marcipánu, karamelu nebo z tsta.

Dalším významným poznatkem pro toho, kdo váil své kroky do mekky zmrzlináského svta v Rimini byl osvtový program nkterých pedních firem, které v praktickém provedení a návazné degustaci poodkrývaly roušku tajemství konzistence, krémovitosti,  dojmu teplého vjemu a chuové psobnosti v návaznosti na optimum pouití emulgátor, cukr a stabilizátor vetn strojní techniky. Zmrzlina pro výrobce není jen záleitost chuového programu, ale i ekonomického spektra, které v pedvádcím programu té bylo zahrnuto do obsahu výkladu v tématu výtnosti pi zmrzlinové produkci.

Pítomnost zmrzlináských titán MEC3, Fabbri, Pregel i Fugar bývá samozejmostí. Je nasnad, e tito zmrzlinoví ledoborci ve zmrzlinových halách lámaly píkrovy zájmu zmrzliny chtivých zájemc, kdy k tomuto aktu slouíly týmy verbí ve firemních uniformách, kteí nasmrovávaly kroky píchozích tím správným smrem.

  
Ale vedle všech zúastnných velikán byly pítomny desítky dalších sice menších, ale rozhodn nemén kvalitních tuzemských (myšleno italských) výrobc, kteí svojí hbitostí, chuovou a vizáovou nápaditostí velmi dobe konkurovaly svým známjším kolegm. Jednou z nich byla firma Comprital, která nabízela 20 druh okoládových zmrzlin, z nich ta nejtmavjšího odstínu se vyznaovala pímsí 70 procenty kakaa.

 

  

  

  

Uvedené obrázky jsou soutní prací italského cukráského dorostu. Neteba zejm dodávat, e
v zemi mající na map Evropy tvar boty není poteba se o budoucnost tohoto umleckého emesla obávat. Vezmeme-li v potaz, e pomr ák cukráských škol a jejich uplatnní v praxi balancuje kolem 50 procent, je to výsledek za kterým notn zaostáváme. U nás tento pomr, alespo podle przkumu tohoto portálu je mezi 3-5 procenty! A to je více ne na pováenou.
Ona ji jen samotná skutenost, e na SIGEPU bylo pod jednou stechou poádáno 6 cukráských soutí je sama o sob vypovídající. Na druhé stran je ovšem pravdou celkový pohled na italský zpsob ivota mající proti našemu jistou bohémnost,  odlišný zpsob kulturní realizaci a zéjména velmi dleitý fakt, e Itálie v umlecké oblasti vdy hrála jedny z nejvyšších tón v partitue evropského kulturního dní. A to se stalo ji zaitou tradicí vázající se z generace na generaci, kdy se tak dostává k uplatnní rení o zvyku a elezné košili.

 

 



 
 
 



Móda, ta všudypítomná nabídka nekonených tvar, stih, textilií, barev a mnoha dalších initel, které jsou spojeny s odvní profesí, je té významným stimulem úrovn kadého podniku. To je odvky známá záleitost, a ostatn tak proto existuje mnoho rzných odvních stánk pes butiky a po velké salóny, které jsou nabídkou pro zmnu, která dlá ivot. Profesní ošacení, které koresponduje s módními standardy, je proto od prvního roníku a po tento ticátýosmý vdy na SIGEPU pítomno, aby dotyný prostednictvím sluebních odv docílil na pracovišti osobitosti, pestrosti a té i úelové hejivosti, která se dobe snoubí s nabídkou pochutin kvli kterým host váí své kroky do jednotlivých zaízení.

 

 

 



Vytisknuto dne 16.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku