�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2017 - V nhledu elem vzad!

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 20.02.2017
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3204

Italsk renesance plodila velikny, z nich jen namtkou jmenujme Leonarda da Vinci a Michelangela. Itlie byla chvatnou spojnic, lze ci, a skoro bjn antiky a renesance s vystnm do souasnosti. A to ve se promt na veletrhu SIGEP.

 

Vrame se ješt do dob, kdy riminský SIGEP se nacházel na zcela odlišném míst, ne je nynjší výstavní areál  nazývaný fiera. Významný evropský potravináský veletrh SIGEP v italském Rimini se zamením na cukráské a pekaské výrobky, stroje, nástroje a doplky, s definitivní platností opustil své tvrt století staré psobišt.
U zboí je nutno v zájmu obchodního úspchu as od asu inovovovat, mimo jiné, obal. Riminský veletrh SIGEP si jakoby z této obchodní zákonitosti vzal v premiérovém roníku nového psobení píklad. Pedmtem inovace se nestal pouhý pevlekový úkon, ale veletrh sladkých pochutin doznal kompletní promny v podob nov zbudovaného areálu zhruba pt kilometr od pvodního výstavišt, je po dobu dvaceti pti rok servírovalo svým návštvníkm sladké produkty cukráského umní.

65 000 m2 celkové výstavní plochy pojalo do svého prostoru 12 pavilon o prmrné ploše kolem 3 500 m2. To zpoátku. Pozdji pibylo dalších 6 hal a výstavišt svým rozmrem doznalo obích rozmr.
Ve stádiu výstavby se nacházela budoucí dominanta riminského areálu, poslední architektonický hit veletrních staveb, v podob samonosné trubkové konstrukce haly ve tvaru astronomické kopule. Rozloha tohoto objektu bude mít hodnotu 16 000 m2, prmr 144 m a výšku 35 m.



e Itálie a zmrzlina mnohdy jedno a toté jsou, dokumentovalo zastoupení tohoto letního prioritního cukráského produktu hned rovnou ve tyech halách. V obrazném pirovnání lze íci, e kolik se v eských zemích nacházelo ješt donedávna pivovar, tak minimáln tolik v procentuálním zastoupení se nachází na Apeninské poloostrov zmrzlináských firem.
Cukráské výrobky se návštvníkm nabízely k prohlídce ve tech halách.
Dv haly byly zameny na cukráskou a pekaskou techniku a pomcky, jedna na okoládové výrobky, jedna na pekaský obor a jedna na dekoraní produkty. Samozejm, e nkteré oblasti surovin, technologií, výrobního a strojního zaízení vetn doplk se vzájemn prolínaly.



Itálie je historickou kolébkou renesanního umní, navazujícího na výbr kvality dávné antiky, které prostednictvím umu syn Apeninského poloostrova povstalo z epochy dávnovku jako píznaný Fenyx z popele.
Základ minula a nástavba poátku renesanní doby byl nosný pilí moderního umní  na kterém vývoj kultury postavil most po nm kráely další umlecké slohy ve smru novovku.
Italská renesance plodila velikány, z nich jen namátkou jmenujme Leonarda da Vinci a Michelangela .
Itálie byla úchvatnou spojnicí, lze íci, a skoro bájné antiky a renesance s vyústním do souasnosti.


Cukráský obor pojímá v gastronomické sfée výsadu nazývat se odvtvím umleckým, v bliší specifikaci výtvarným.
Jedná se o náhodu i o zámr prozetelnosti, e tento njvtší chrám cukráské dovednosti na svt byl zbudován práv v Rimini?
Vdy tohle msto je architektonickým svorníkem zmínných velevýznamným epoch umní pod názvy antika a renesance, které jsou práv v tomto mst zastoupeny díky své architektue v míe hojné.
A práv ve jménu ducha tohoto významu vyzývá  výstavišt Fiera cukráské tvrce celého svta ke spolené pouti k vrcholu sladkého umní na riminském SIGEPU.

 

 


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku