�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Croquembouche |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 23.05.2016 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3183 |
Vrobek je ryze francouzskou specialitou sestvajc z odpalovan hmoty plnn paskm krmem, avak ne tm, kter je u ns znm jako okoldov krm. Jedn se o francouzsk vaen puding ze loutk a hladk mouky, dochucen rumem. |
![]() Croquembouche, znamenajc kve francoutin kehk kousnut, zaujm na svatebn tabuli ve Francii dominantn msto, kter u ns nle svatebnmu dortu, a obad vstupu dvou mladch lid do manelstv bez tto nrodn cukrsk dekorace je nemysliteln.
Vrobek je ryze francouzskou specialitou sestvajc z odpalovan hmoty plnn paskm krmem, avak ne tm, kter je u ns znm jako okoldov krm. Jedn se o francouzsk vaen puding ze loutk a hladk mouky, dochucen rumem. ![]() Vrek profiterolek se ped mont namo do karamelu, polo na alobal a nech zatuhnout. Tm se vytvo sklovit ploka zajiujc jednak funkci vazby stavebn konstrukce a zrove dotv estetick dojem zhotovenho dla. Dozdoben konenho tvaru se provd karamelem. |
Vytisknuto dne 16.06.2025 ze serveru |