�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tøi recepty v jednom èlánku

Autor: LIbuše Bažantová
Datum vyd�n�: 02.04.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3163

Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr.

fiogf49gjkf0d

Burisonové hrudky

Ingredience
100 g ztuženého pokrmového tuku
150 g mléèné èokolády
3 lžíce malcaa
1 sáèek burisonù slazených nebo neslazených

Postup pøípravy
Tuk a èokoládu rozehøejeme a umícháme na kašièku. Pøidáme malcao a opìt promícháme. Pak vmícháme tolik burisonù, aby je èokoládová kaše slepovala. Na oplatky tvoøíme lžièkou hrudky a necháme je zaschnout. Podáváme v papírových košíèkách bez oplatky.

Køížaly s èokoládovou polevou

Ingredience
100 g køížal z jablek
100 g køížal ze švestek
100 g køížal z hrušek
100 g èokolády na vaøení
2 lžíce másla
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Postup pøípravy
Na ètyøi špejle vedle sebe støídavì napícháme kontrastnì barevné kousky, napøíklad v poøadí: hruška, švestka, jablko atd. Èokoládovou polevu pøipravíme tak, že vložíme do hrnce na dílky nalámanou èokoládu na vaøení, máslo, mouèkový a vanilkový cukr. Necháme za stálého míchání pomalu roztavit ve vodní lázni. Ovocné špízy vyrovnáme na dezertní talíøky a polijeme horkou èokoládovou polevou. Dáme odležet na chladné místo, dokud poleva neztuhne. Podáváme jako netradièní zákusek.

Èokoládové kulièky
Ingredience
200 g èokolády na vaøení
1 žloutek
2 lžíce másla
150 g bábovky (vánoèky nebo 200 g piškotù)
3 lžíce nasekaných mandlí nebo oøíškù
2 lžíce bílého vína
èokoládová rýže nebo kokos na obalení

Postup pøípravy
Èokoládu rozehøejeme ve vodní lázni spolu s bílým vínem, pak odstavíme a vmícháme máslo a žloutek, poøádnì umícháme dohladka. Poté vmícháme rozdrobenou bábovku (vánoèku nebo piškoty) a mleté oøíšky (mandle). Hmotu necháme vychladnout a potom dìláme kulièky, které obalujeme v èokoládové rýži nebo v kokosu. Lépe chutnají chlazené.


Vytisknuto dne 02.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku