�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTRO KROM͎ 2016 / - 4.

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 23.03.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3158

Soutn snaha vedla nkter z astnic k shnut do ir palety nadbyten pestrosti. Protoe barvy obsahuj chemick sloueniny, jsou nejedl a tm pdem nezdrav, a v ppad soutnch vrobk nkdy zbyten pehrvaly vizualitu dortu.

fiogf49gjkf0d

 
                          
1. msto cukr senior - TNOV Markta, SGHL Bzenec

Cukrsk soute mvaj vtinov sv proveden v mldenick a dospl vkov kategorii. Nejinak tomu bylo i na ptm ronku GASTRO KROM͎, kde se u juniorskch reprezentantek projevila urit uniformovanost, kter vyplv ze zpsobu kolskho veden mldee, jen vedla, a to v pozitivnm slova smyslu k vyrovnanosti mnohch cukrek na pednch mstech, kdy sedm prvnch astnic se nalzalo ve zlatm psmu a jejich rozestupy mezi sebou byly rozdlem malch bodovch nuanc. Seniorsk kategorie bv, a v Kromi rovn i byla, ve znamen vkonnostn vyzrlosti jednotlivch individualit, tak jak si kad z nich dokzala bhem sv praktick psobnosti vytvoit vlastn zpsob proveden a vstebn soutnho projevu, kter poskytuje irok prostor individulnho vyjden.
V kategorii starch cukr zskala zlat psmo pouze jedna astnice z deseti, kdy jej odstup od druh v poad, ale ji v psmu stbrnm, byl poet rovnch osm bod.
Odstup  v hranici stbrnho a bronzovho psma se ale rovnal rozdlu 21 bodu, kdy se tak profilovala zejm vt soutn zkuenost jednotlivch astnk.
Z pohledu na vsledkovou listinu, respektive 1. poad  v mldenick a dospl kategorii se ukazuje, e v soutnch cukrskch disciplnch pat k t neju pice cukrsk kola ve Bzenci, kter tuto skutenost deklaruje i na soutch vyho vznamu, ne tomu bv u cukrskch men v rmci moravsk psobnosti.


2. msto cukr senior - HANKOV Gabriela, SHS Krom

Seniorsk sout mla z pohledu komisa, snad mono ci, uritou jednoduchost v rozhodovn, a to v tom smyslu, e juniorsk nejlep trojice byla vzcn vyrovnan, ale rovn tak i dal umstn, o em svd poet obdrench zlatch medail, kdy o kadm bodku rozhodovala pedevm chu. Kdeto tvorba starch cukr v sob nesla stopu rukopisu vyzrlosti, npaditosti a rukodlnho proveden kadho z nich.
Tak znla slova pedsedkyn hodnotc poroty Pavlny Berzsiov pi ptm ronku Gastro Krom. Projevila se, a zrove zabodovala ji dvno znm skutenost, e kdo zvol karamel, a samozejm jej i um, m vhodu jako tenista pi svm podn nebo achista hrajc blmi figurami. Karamel je krl cukrainy, je nejpsobivj, nejpracnj a pi jeho dobrm zpracovn zajiuje  pokad body navc. Na dotaz, kde shly cukrsk tvrkyn vedle, odpovd Pavlna nsledovn:

Soutn snaha vedla nkter z astnic k shnut do ir palety  nadbyten pestrosti. Vychzm z toho, e barvy obsahuj chemick sloueniny, jsou nejedl a tm pdem nezdrav, a v ppad soutnch vrobk nkdy zbyten pehrvaly vizualitu samotnho dortu. Co se te povinnho degustanho vzorku, tak byl v podobnm sloen jako vlastn dortov vrobek, co nebylo nutn. Je pochopiteln, e v zjmu pevnj konstrukce dortu, jdou cukri na jistotu v preferenci  jeho soudrnosti, kdy si mohou krm natuit, bez obavy aby sploval degustan pravidla.  Avak u degustanho vzorku jsou hodnotc parametry odlinj, nebo vzorek  uren k senzorice, nemus bt tak striktn podzen parametrm vstavnho expontu, kter se nechutn. A ochutnvac vzorek nen zase hodnocen podle vizovch pravidel.


                     3. msto cukr senior - MINAKOV Lea, SHS Brno

Takto pibliuje pan Berzsiov praktick zkulis komisaskho nhledu, kdy jedna varianta nevyluuje druhou a me soutcmu bt npomocn v jeho prci. No a ruku na srdce, pokud se pouije jin krmov sms v prezentanm zhotoven oproti jinmu zpsobu tvorby v degustanm vzorku, tak porota to nem anci poznat a ona o to ani neusiluje. Je to prost soutn strategie, jako v kad he, a kdo ji ovld, m mnohem bleji k dobrmu vsledku.
V tomto velice fundovanm rozhovoru se e pen na potahovac hmoty, kdy komisaka pibliuje tohle t dleit tma (viz. dal dl reporte).

                                                  - pokraovn -


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku