Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 / -3.

Autor: Jiří V. Řezáč
Datum vydání: 22.3.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3157

A pro tentokrát byla tato scéna přítomná v hanácké unescové Kroměříži ve ztvárnění vůdčího motivu pro vyspělé cukráře. Jednalo se o téma objemné, s možností různorodosti zpracování, ať v základní vizáži, tak v možnosti barevnosti provedení.

fiogf49gjkf0d

Úspěšná kroměřížská soutěž, mající šest soutěžních odnoží ve dvou dnech, gradovala výstavním show v provedení cukrářů seniorů. Ti obdrželi zadání spočívající ve zhotovení "Slavnostního výrobku s tématikou čtvero ročních období". Jednalo se o obdobný titul jehož světlo světa spatřilo kvarteto sonát Antonia Vivaldiho v reálně znějící podobě ročních období jaro, léto, podzim a zima. Toto nejznámější dílo pro housle a orchestr je tak sugestivní pro ztvárnění čtyř cyklů ročního běhu času, že se stalo centrální hudbou i pro Křižíkovu fontánu, jejíž podmanivost dotváří v rytmu maestra Vivaldiho tryskající barevné vodotrysky magické působnosti.
A pro tentokrát byla tato scéna přítomná v hanácké unescové Kroměříži ve ztvárnění vůdčího motivu pro vyspělé cukráře.  Jednalo se o téma objemné, s možností různorodosti zpracování, ať v základní vizáži, tak v možnosti barevnosti provedení. Celkem deset účastníků se chopilo tvůrčího zadání ve ztvárnění dortu o hmotnosti pěti kilogramů, obaleného potahovací hmotou s dekorací jedlých ozdob. Doplňková povinnost spočívala v tvorbě  půlkilového minidortíku za degustačním účelem.

Hodnotící kritéria

- Chuť
- Vzhled, celkový dojem
- Pracnost
- Kreativita
- Použití moderních technik zdobení
- Čistota provedení



Cukráři senioři 1. - Markéta TŮNOVÁ, 2. -  Gabriela HANÁKOVÁ, 3. - Lea MINAŘÍKOVÁ 
                                                   
                                                   - pokračování -


Vytisknuto dne 13.8.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku