fiogf49gjkf0d

SŠHS Kroměříž pálí plnými dávkami soutěž za soutěží
Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s Retigo s.r.o., uspořádaly na přelomu zimního a jarního období roku 2016, 5. ročník soutěže s mezinárodní účastí v oborech kuchař, cukrář, sommeliér a barista pod názvem GASTRO KROMĚŘÍŽ.
Cukrářská soutěž se realizovala v juniorslé a seniorské kategorii.
Vysoká agilnost kroměřížské školy v soutěžním tažení se potvrdila touto další soutěžní přehlídkou v podobě již zmíněného 5. ročníku, jejíž působnost byla dříve známá pod názvem Tescoma.
Soutěž cukrářů juniorů
Soutěžní úkol spočíval ve zhotovení CUPCAKES s tématikou čtvero ročních období, v němž soutěžící měl povinnost zhotovit 6 kusů CUPCAKES v provedení námětu „Čtvero ročních období“.
4 výrobky byly určeny pro výstavní prezentaci a dva pro degustační účel.
Časový limit spočíval v hodnotě 50 minut na zhotovení + 25 minut na přípravu.
Cukrářská soutěž zaznamenala slušnou personální úroveň, kdy v juniorské kategorii bylo přítomno 16 a v seniorské 10 účastníků.
Palma absolutního vítězství náležela v obou věkových kategoriích SŠGHL Bzenec.

Hodnotitelská komise (zprava) Pavlína Berzsiová - předsedkyně, Pavlína Permedlová a Eliška Dernerová
Hodnocení mělo tato kritéria:
- Chuť
- Vzhled
- Pracnost
- Dodržování technologických postupů
- Dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů
- Organizace práce
- Prezentace výrobků
- Při překročení limitu – trestné body

- pokračování -