Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


GASTRO KROMĚŘÍŽ 2016 /-1.

Autor: Jiří V. Řezáč
Datum vydání: 20.3.2016
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3155

Soutěžní úkol spočíval ve zhotovení CUPCAKES s tématikou čtvero ročních období, v němž soutěžící měl povinnost zhotovit 6 kusů CUPCAKES v provedení námětu „Čtvero ročních období“.

fiogf49gjkf0d

SŠHS Kroměříž pálí plnými dávkami soutěž za soutěží

Střední škola hotelová a služeb Kroměříž ve spolupráci s Retigo s.r.o., uspořádaly na přelomu zimního a jarního období roku 2016, 5. ročník soutěže s mezinárodní účastí v oborech kuchař, cukrář, sommeliér a barista pod názvem GASTRO KROMĚŘÍŽ. 
Cukrářská soutěž se realizovala v juniorslé a seniorské kategorii.
Vysoká agilnost kroměřížské školy v soutěžním tažení se potvrdila touto další soutěžní přehlídkou v podobě již zmíněného 5. ročníku, jejíž působnost byla dříve známá pod názvem Tescoma.

Soutěž cukrářů juniorů

Soutěžní úkol spočíval ve zhotovení CUPCAKES s tématikou čtvero ročních období, v němž soutěžící měl povinnost zhotovit 6 kusů CUPCAKES v provedení námětu „Čtvero ročních období“.
4 výrobky byly určeny pro výstavní prezentaci a dva pro degustační účel.
Časový limit spočíval v hodnotě 50 minut na zhotovení + 25 minut na přípravu.
Cukrářská soutěž zaznamenala slušnou personální úroveň, kdy v juniorské kategorii bylo přítomno 16 a v seniorské 10 účastníků.
Palma absolutního vítězství náležela v obou věkových kategoriích SŠGHL Bzenec.



Hodnotitelská komise (zprava) Pavlína Berzsiová - předsedkyně, Pavlína Permedlová a Eliška Dernerová

Hodnocení mělo tato kritéria:

- Chuť
- Vzhled
- Pracnost
- Dodržování technologických postupů
- Dodržování hygienických a bezpečnostních předpisů
- Organizace práce
- Prezentace výrobků
- Při překročení limitu – trestné body

- pokračování -

 

 

 

 


Vytisknuto dne 27.6.2022 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku