�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vánoèní recepty II.

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 12.12.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3116

Do teplého mléka pøidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké tìsto, které necháme odležet na teplém místì pøibližnì 20 minut.

fiogf49gjkf0d

Zázvorová srdíèka

INGREDIENCE
150 ml mléka
250 g mouky
21 g droždí
1 – 2 lžíce cukru
1 lžièka mletého zázvoru
1 žloutek
1 lžíce smetany
mouka na vál
papír na peèení

POSTUP PØÍPRAVY
Do teplého mléka pøidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké tìsto, které necháme odležet na teplém místì pøibližnì 20 minut. Poté do nìj pøidáme závor. Smícháme a necháme ještì jednou odpoèinout – asi 30 minut. Poté tìsto vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrájíme z nìj srdíèka, která potøeme smìsí žloutku a smetany. Tvary pokládáme na plech na plech vyložený peèícím papírem. Peèeme v troubì (200 ° C).

Banánová bábovka

INGREDIENCE

2 vejce
200 g cukru krupice
150 g másla
3-5 banánù
100 ml vody
300 g polohrubé mouky
1 lžièka jedlé sody
1 lžièka prášku do peèiva
1/2 lžièky soli
100 g vlašských oøechù

POSTUP PØÍPRAVY

V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmaèkané banány s vodou. Prošleháme a vysypeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná oøechová jádra. Tìsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve støednì vyhøáté troubì peèeme asi 35-40 minut.

Štìpánky – vánoèní recept

INGREDIENCE
3 bílky
210 g pískového cukru
50 g sekaných datlí promíchaných s hrstí piškotových drobeèkù

POSTUP PØÍPRAVY
Šleháme bílky a po èástech pøidáváme cukr. Do tuhé pìny vmícháme sekané datle s piškotovými drobeèky. Na oplatkové kroužky nebo piškotová koleèka tvoøíme hromádky a sušíme je v troubì.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku