Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


MEDOVNÍK

Autor: Petr Haase
Datum vydání: 17.9.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=311

Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.

fiogf49gjkf0d


Těsto:
0,050kg tuk (Hera, Perla)
0,150kg cukr moučka
2 pol.lž. med včelí
4 pol.lž. mléko
1 káv.lž. jedlá soda
1 celé vejce
0,450kg hladká mouka

Prac.postup:
Všechny suroviny kromě mouky
smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 min.
Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se
nechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4
části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.

Náplň:
0,25 l mléko
2-3 pol.lž. hrubá mouka
0,200kg máslo
0,200kg cukr moučka

Prac.postup:
Máslo s cukrem utřít do pěny.
Mléko svařit, přidat mouku rozmíchanou v trošce
mléka a uvařit hustší kaši. Potom za stálého mí-
chání nechat vychladnout a přidávat po troškách
do pěny s másla a cukru. Vyšlehat v krém.

Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upečené medové placky. Spodní můžeme ještě předtím potřít marmeládou. Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.
DOBROU CHUŤ

Vytisknuto dne 23.9.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku