Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vynikající větrníčky

Autor: p. Zábojníková
Datum vydání: 9.9.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=307

Pro dnešní den máme pro Vás zcela netradiční větrníčky, jsou velice odlišné od klasických větrníků z pálené hmoty, shodují se jen v názvu, jejich výroba, náplň jsou cela jiné a věříme že se mohu stát oblíbeným sortimentem Vaší cukrárny

fiogf49gjkf0d

400 g polohrubé mouky
250 g Hery
20 g droždí
5 lžic vlažného mléka
lžička cukru

Náplň:
120 g mletých ořechů
100 g mletého cukru
2 lžíce mléka
mletý cukr na posypání

Droždí rozetřeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké těsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na čtverce, do středu dáme lžičku náplně, v rozích nařízneme a složíme do tvaru větrníčku.

Příprava náplně:
vaříme ořechy s cukrem a mlékem, necháme vychladnout. Větrníčky ukládáme na plechu do středně vyhřáté trouby.
Upečené sypeme mletým cukrem

Vytisknuto dne 23.9.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku