�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ovoce v cukrskch vrobcch jako lk

Autor: Jana Purtov
Datum vyd�n�: 20.06.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3059

Cukri vdli jak vznam m erstv ovoce pro zdrav lovka, a proto jej v hojn me pouvali do svch vrobk. V nsledujcm pehledu jsou alespo zkladn inky uvedeny.

fiogf49gjkf0d

Misti cukri v dobch svho rozmachu, a to ji ve druh polovin pedminulho strolet a a do druh svtov vlky se povaovali tak trochu za litele. Byl to zejmna irok sortiment rznch medicilnch bonbon a tak rzn dietn peivo, jako jsou pikoty nebo suchary. Mli pro n mnoho vlastnch, prax odzkouench potravinskch surovin. Vdli jak vznam m erstv ovoce pro zdrav lovka, a proto jej v hojn me pouvali do svch vrobk. V nsledujcm pehledu jsou alespo zkladn inky uvedeny.

 
Ananas - podporuje trven, zvlt blkovin, umrtvuje choroboplodn zrodky
Angret - povzbuzuje innost stev a aludku, je dobr i pi zcpBann - je vivn a lehce straviteln
Borvky - hoj i stahuj, lze je pout pi drdn aludku, psob pzniv na cvy
Brusinky - jsou vbornm dochucovadlem, podporuj trven
Citron - podporuje ltkovou vmnu, povzbuzuje jtra a rovn blahodrn psob na ki
Datle - jsou velmi vivn a podncuj chu k jdlu
Fky - psob na stolici, ist lstky se pouvaj na rny
Gdoule - pouv se jako koen, semeno t na obklady
Hrozny - psob na ltkovou vmnu, povzbuzuj innost ledvin
Hruky - psob proti zcp, chlad
Jahody - chlad a ist krevJablka - ochlazuj pi zimnici
Maliny - povzbuzuj chu k jdlu a chlad
Meloun - psob moopudn
Meruky - zvlt dobr jako huspenina pro nemocn, posiluj srdce
Pomeran - chlad pi zimnici, povzbuzuje jtra a ledviny a ltkovou vmnu
Rajsk jablka - psob na ledviny
Rybz - chlad pi zimnici, podporuje chu k jdlu
vestky - povzbuzuj jtra a ledvinyTen - jsou vivn a oberstvuj
Broskve - jako meruky


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku