�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


MORAVSK cukrsk POHR - 13. ronk / -1.

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 18.04.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3041

Sout mla nov hodnotc pravidla, kter se promtla do vyhlaovacho ceremonilu a bylo jimi trio soutnch zadn v proveden dekoran vrobek, slavnostn dort a dezert.



Pozoruhodn cukrsk sout rotujc na poadatelsk moravsk ose Brno - Bzenec Krom dospla ji do svho 13. ronku a hanckmu mstu ozdobenm unescovm puncem, prezenzovanm mstn  kolou SHS, pipadla pro tentokrt poadatelsk taktovka. Pedchoz tucet podanch soutnch akc ml sv tm ustlen pravidla, kter dostvala sout do pozice pomalu se stabilizujcho stereotypu.
Ale letonm dubnovm tvrtkem v 15. tdnu roku, dolo k ji ken zmn, kter se ukzala zchrannm tahem pro pohyb vped, a dovoluji si ci, e v ase ji vskutku phodnm.
Byla pozmnna hodnotc, respektive zadvac pravidla, je se promtla i do vyhlaovacho ceremonilu. Jejich nvum spovalo  v troj sad vyhlaovacho konu, vetn celkovho vyhlen, kter navzal na stejn zadn trojice soutnch kol. Bylo jimi trio v proveden Dekoran vrobek - Slavnostn dort - Dezert.

Soutn koly

1. slavnostn vrobek
- jedno nebo vceposchoov dort libovolnho tvaru do hmotnosti 6 kg na voln tma a degustan vzorek. Doporuen hmotnost degustanho vzorku je 0,5 kg, max. 1 kg. Degustan vzorek mus bt zhotoven ze stejnch surovin a mus chuov odpovdat slavnostnmu dortu. Nemus bt nazdoben.

2. ti druhy dezert
- od kadho druhu 6 kus + 3 kusy na hodnocen. Stanoven hmotnost je do 40 g u jednoho kusu dezertu.

3. skulptura
- dekoran vrobek z jedlch materil (nap. modelovac hmoty, okoldy, grilie, karamelu, plastickho cukru apod.).

Soutn cyklus sestval ze t dn, kdy v prvm zkrcenm programu se soutc s doprovodem seznmili s pracovitm a organizanm zkulism dje.
Druh den byl ve znamen vlastn tvorby v asovm rozsahu 7 hodin.
Tet den spoval v dokonen vrobk po do dobu 3 hodin, jeho prezentac a slavnostnm vyhlenm.

Vsledky prvnch t nejlepch soutcch v v celkovm poad (obr.viz. nahoe)

1 - PAENICOV Lucie, H Frentt p. R.       - 90.00 bod
2 - PIBYLOV Klra, SGHL Bzenec             - 76.33 
3 - KROILOV Veronika, SPHZ U. Hradit  - 83.67



                                 1. msto - PAENICOV Lucie, H Frentt p. R.

 

                            2. msto - PIBYLOV Klra, SGHL Bzenec   
                            3. msto - KROILOV Veronika, SPHZ Uhersk Hradit
                      
                                                    - pokraovn -


Vytisknuto dne 19.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku