�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Velikonon nmty

Autor: red.
Datum vyd�n�: 30.03.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3036

Ulehme smetanu s blky a vmchme do krmu. Pidme ovoce. Korpus z kehkho tsta poteme el, navrch dme ten korpus, poteme krmem, polome vrchn dl a chladme asi 3 hodiny.

fiogf49gjkf0d

Ingredience: Na 12 kousk: 125 g msla, 100 g cukru, petka soli, strouhan kra z 1/2 citronu, 2 vejce, 120 g polohrub mouky, 1 lika kypcho prku, 1 korpus z kehkho tsta

Npl a ozdoba:
1 mandarinkov a pomeranov kompot (po 175 g), 8 pltk bl elatiny, 500 g tunho tvarohu, 2 loutky, 125 g cukru, 1 balek vanilkovho cukru, 500 ml smetany ke lehn, 2 blky, 2 lce malinovho el, 70 g marcipnov hmoty, 30 g moukovho cukru, 1/2 liky kakaa, 3 lce sekanch pistci, 2 lce moukovho cukru
  
 
Postup ppravy: Uteme mslo, cukr, sl, citronovu kru, vejce, mouku a kypc prek. Troubu pedehejeme na 200 C, Tstem naplnme vymatnou dortovou formu a peeme 25-30 minut. Vodorovn rozplme. Kompot slijeme, vu si zachytme. Namome a rozpustme elatinu. Smchme tvaroh, loutky, cukr, vanilkov cukr, citronovu vu a 4 lce ovocn vy, vmchme elatinu.  Zpracujeme marcipn s moukovm cukrem, polovinu prohnteme s kakaem. Vytvarujeme zajky, umstme je na dort, ozdobme pistciemi a poprme cukrem.

Velikonon bbovka

Ingredience:
Na 12 kousk: 1 balek suenho drod, 120 g cukru, 125 ml vlanho mlka, petka soli, na piku noe mletho kardamomu, strouhan kra z 1/2 citronu, 3 loutky, 150 g msla, 100 g sultnek, 50 g sekanho kandovanho ovoce, 60 g sekanch mandl, 200 g moukovho cukru a 2-3 lce citronov vy na polevu
  
 
Postup ppravy: Smchme drod, 10 g cukru a mlko. Nechme 15 minut vykynout. Mouku prosijeme do msy, vytlame dlek, pidme 110 g cukru, sl, kardamom, citronovu kru, loutky a mslo. Kvsek nalijeme do dlku. Ve dkladn prohnteme a nechme asi hodinu kynout. Odlome stranou trochu sultnek, kandovanho ovoce a mandl, zbytek zapracujeme do tsta. Tstem naplnme bbovkovou formu a nechme 30 minut kynout. Troubu pedehejeme na 200 C. Peeme asi 30 minut, vyklopme a nechme vychladnout. Na polevu smchme moukov cukr s citronovou vou a bbovku poteme.

Bernek z blk

Ingredience: 160 g moukovho cukru, 160 g hrub mouky, 70 g rozputn Hery, 7 blk, sekan okolda, sekan oky, kandovan ovoce
  
 
Postup ppravy: Z blk ulehme tuh snh, pidme cukr a jet zalehme. Pak pidme mouku (2 lce mouky dme stranou) stdav s rozehtm prochladlm tukem. Nakonec vmchme nasekan ovoce, okoldu a oky, kter jsme ped pidnm do tsta obalili ve 2 lcch mouky. Zvolna promchme. Lijeme do vymazan, strouhankou vysypan bernkov formy a zvolna peeme. Hotovho bernka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobme malikou kolem krku a msto o vpchneme dva hebky nebo polevou pilepme rozinky.


Vytisknuto dne 28.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku