�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Moravsk vajen tradin

Autor: Milan Metelka
Datum vyd�n�: 07.03.2015
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3028

S velikononm obdobm si vichni rdi pi panku hustho lutho likru pipomnme umn naich babiek domc vrobu vajeku, nebo vajeku, jak kdo jste zvykl.

Vajek, jak ho znte od svch babiek

S velikononm obdobm si vichni rdi pi panku hustho lutho likru pipomnme umn naich babiek domc vrobu vajeku, nebo vajeku, jak kdo jste zvykl.
Likrka Milan METELKA a.s., vrobce produktu Moravsk vajen*, jeho vrobn postup je zaloen na tradin domc vrob z pravch vajec a tuzemku, pichz v letonm roce s redesignem etikety, kter by mla produkt jet vce piblit zkaznkm. Velik moravsk srdce na Vs bude svtit z regl prodejen na dlku. Tuzemk byl v lidovch recepturch vajeku pouvn dky svmu nezamnitelnmu aroma a originlnmu chuovmu charakteru a taky samozejm dky jeho nzk cen a snadn dostupnosti. Nkter receptury byly vylepeny pouitm vluhu z pravho vanilkovho lusku. I na tento obyej Milan Metelka pamatoval a pidv do svho Moravskho vajenho prodn extrakt z vanilkovch lusk Bourbon z ostrova Runion. Nicmn co je stejn pro tento produkt, to e obsahuje 120 g vajench loutk na 1 litr, co ho zsadnm zpsobem oddluje od konkurence.

Pipravte si Moravsk vajen doma!
Moravsk Vajen si mete vyrobit dle tradinho postupu a receptury:
Na ppravu potebujete:
Plnotun mlko 3,5%  330 ml
Vajen loutky   7 ks
Cukr mouka    280 g
Vanilkov cukr      20 g
Tuzemk 37,5%   380 ml

Postup ppravy:
1. Dobe rozmixujeme mlko, loutky, cukr a vanilkov cukr.
2. Vzniklou mlnou sms smchme s rumem.
3. Nalijeme do lahv a dobe uzaveme, skladujeme v chladnu.
4. Hotovo cca 1,0 L, obsah alk. cca 14%.
 
*Tento produkt nenese v nzvu slovo likr, protoe dle platnch zkon likrem bt neme, a to z nkolika dvod:
- M mn ne 15% alkoholu
- Obsahuje aromatick ltky pouit v tradinm tuzemku, kter zkon nepovoluje pout v kategorii likr


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku