�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Lískooøíškové lízátko

Autor: red.
Datum vyd�n�: 09.10.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2992

Do prostoru o rozmìru požadovaného lízátka se nalije pøipravená smìs a nechá se podle druhu její konzistence za pøíslušné teploty zatuhnout. Smìs mùže mít prakticky nekoneènou možnost podob od ovocných, èokoládových, kombinovaných atd.

 
 

Italská firma decoSTICK prezentovala výrobu lízátek prostøednictvím silikonových forem, kdy jednotlivé drážky urèují objemový rozmìr lízátka. Ve vstupu bílé formy je plochá drážka pro vsunutí  døevìné nosné podpory (døívka).  Poté se forma zvrchu pøepaží ohebnou šablonou, kde se též nalézá plochý otvor pro døívko. Lehkým natlaèením obou èástí forem se zajistí stabilizovaná poloha døívka. Do prostoru o rozmìru požadovaného lízátka se nalije pøipravená smìs a nechá se podle druhu její konzistence  za pøíslušné teploty zatuhnout. Smìs mùže mít prakticky nekoneènou možnost podob od ovocných, èokoládových, kombinovaných atd. atd.
Po ukonèení procesu tuhnutí se vrchní díl ohebné šablony (tmavé barvy) odklopí a je hotovo.

Pøidáváme recept na lískooøíškové lízátko
500 g bílé èokolády
  80 g lískooøíškové pasty
350 g 35 % smetany
    4 g želatiny


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku