�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Blkov krm

Autor: teni
Datum vyd�n�: 25.09.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2986

Sprvn postup ovem je, lehat s blky jednu tetinu cukru a dv tetiny uvait s vodou. Cukrov roztok se m zalvat pozvolna do perfektn vylehanho blku(pevn snh)! Je tak teba mt sprvn cukrsk vyzkouen recept

fiogf49gjkf0d

teni serveru Cukrar.cz ns daj o radu, ji, kte maj s tmatem zkuenosti, odpovdaj.
V ppad Vaich poznatk rdi se s vmi o n podlme a budeme tlumoit tm, kte se chtj v cukrskm oboru zdokonalit.

Ped pr lety jsem na tento server taky psala stejn problm s blkovm krmem.
Jak se ukzalo, roztok mi z trubiek vytkal proto, e cukr nebyl svaen na dostaten vysokou teplotu. Tenkrt jsem taky vdla, e cukr mus pi zkouce drtnm okem "bublinkovat", ale myslela jsem si, e sta, kdy z oka pi fouknut vyprskne jedin mal bublinka a hned se rozprskne. Tak te u vm, e ne, z oka mus vylett etz bublinek tsn nalepench jedna na druhou, cel je to dlouh teba 10 cm, pak to m teprve sprvnou teplotu. Takovto roztok se me pomalu zalehat do snhu, a na zvr kpnu vdy pr kapek citronov vy. Te nemm s krmem problmy, opravdu to chtlo podn povait roztok. Peju hodn zdaru.
GOGO

Hmota by se mla po zalvn roztokem cukru jet pozvolna lehat do zchldnut(nemus mt teplotu okolnho vzduchu, sta vlan). Sprvn postup ovem je, lehat s blky jednu tetinu cukru a dv tetiny uvait s vodou. Cukrov roztok se m zalvat pozvolna do perfektn vylehanho blku(pevn snh)! Je tak teba mt sprvn cukrsk vyzkouen recept (pomr).
Karlos

To co tu popisujete se nazv italsk snih.Existuje jet francouzk a vcarsk. Problm mte v tom, e pouvte patn snh. Potebujete vcarsk, co je dvojnsobn hmotnost cukru k blkm, a leh se nad vodn lzn k teplote asi 55 a 60 stup a to do velmi husta. Pak se to jet dv lehat do robota.
Problm je v tom ze vy ten blek vlastn lehce neuvate pokud nalijete jen cukern roztok. Pes blky tak to proste po ase zane ztrcet stabilitu. Snih co dlte se pouv do mousse, mraench krm a pod.
Jana


Vytisknuto dne 27.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku