Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Řez s příchutí hrušky

Autor: IREKS ENZYMA
Datum vydání: 12.6.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2970

Lehký ovocný dezert s hruškovo
příjemným korpusem zpříjemní posezení u kávy pohodovou atmosféru jarních dnů, kdy překvapí svou ovocnou chutí a je osvěžením ve slunečních dnech.

Doporučená receptura
250 g Sandra  VARIACE                                 
140 g Vaječný tekutý obsah                        
80   g 
Voda pitná                                             
45   g
Olej jedlý                                                

Náplň:
100 g Karina hruška krém
50   g Voda pitná
400 g Živočišná smetana (33 %)                    
21 g Sanett                                                   
42 g Voda pitná do Sanettu                             
Poleva:
50 g KARINA Hruška Krém                            
20 g Voda pitná                                             
20 g Topglanz                                               
7   g Sanett                                                   
13  gVoda pitná do Sanettu                            

Doporučený technologický postup:
Základní hmota:
suroviny spojíme a necháme 5 minut bobtnat. Poté mícháme
při nejnižší rychlosti stroje do hladké a homogenní konzistence. Hmotu rozetřeme
na plát o rozměru 60 cm x 20 cm.
Pečení: při 250 °C po dobu 6 – 7 minut, zavřený odtah páry
(parametry jsou pro el. sázecí pec).
Náplň: KARINU Hruška Krém vyšleháme s vodou a necháme 15 minut odležet.
Poté přemícháme a spojíme s ušlehanou živočišnou smetanou.
Nakonec vmícháme teplý roztok Sanettu.
Poleva: KARINU Hruška Krém vyšleháme s vodou a necháme 15 minut odležet.
Poté vmícháme Topglanz a teplý roztok Sanettu.
Dohotovení: vychladlý plát rozkrojíme na dvě poloviny 20 cm x 30 cm. Jednu část
vložíme do plechu (20 cm x 30 cm) s okrajem a naneseme dvě třetiny náplně.
Přiložíme druhý plát a zatřeme zbylou náplní. Po vychlazení dohotovíme
povrch polevou a po ztuhnutí krájíme na požadované kusy.


Vytisknuto dne 23.7.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku