�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pprava jahodovho dortu

Autor: red.
Datum vyd�n�: 02.06.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2966

Po vychladnut korpus rozzneme a pomaeme marmeldou.
Vlome zpt do formy a pipravme pudingov krm, kter namaeme na povrch korpusu. Na povrch vlome jahody a zalijeme agarem. Nechme ca 2 hodiny zatuhnout.

fiogf49gjkf0d

Jahodov (rovn ovocn) dort je mon provdt na vcero zpsob. Zvren vrobn kon se provd kompletnm zalitm agrem nebo se nech horn st ovoce vynvat, co zpsobuje zajmav estetick efekt. Ale tento zpsob proveden m skal v tom, e prv tato st ovoce  podlh jeho ryclmu oschn nebo dokonce hnilob. Proto takto zvolen zpsob ppravy, by efektivn, nen vhodn na del dobu skladovn a je uren spe pro rychlej konzumaci.

 

Suroviny
    4 vejce
200 g cukr pskov
200 g mouka hladk
300 g jahody zahradn
    2 lce marmelda jahodov
 0.5 l puding
300 g lehaka
    1 sek ztuova

Korpus
Cukr a vejce vylehme do pny a postupn pidvme mouku.
Upeeme pi teplot 180 C po dobu asi 20 minut.

Pudingov krm
Uvaen puding smchme se lehakou.  Pidme ztuova.

 

Postup

1 - zhotovme pikotov korpus, kter po vychladnut rozzneme a pomaeme marmeldou.
2 - pipraven krm rozeteme na korpus
3 - vlome zpt do formy a na povrch rozlome pipraven jahody
4 - zalijeme agarem a nechme asi 2 hodiny zatuhnout
5 - po zatuhnut vyjmeme z formy a boky pomaeme lehakou
6 - vyjmeme z formy, pomaeme okraje korpusu lehakou a obsypeme libovolnm posypem   
      (kokos, oechy, strouhan okolda atd.)
7 - dort nakrjme na libovoln sti.


Vytisknuto dne 29.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku