�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTRO KROMÌØÍŽ TESCOMA CUP 2014 - muffiny /-1.

Autor: Jiøí Øezáè z Vìtrníku
Datum vyd�n�: 22.03.2014
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=2936

Cukráøský juniorský námìt znìl CUPCAKES s jarní tématikou a mìl následující požadavky:
Soutìžící vyrobí 6 kusù výrobkù CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustaèní.

fiogf49gjkf0d

Ve dnech zimního epilogu a prologu jara v termínech 19.- 20. bøezna 2014 ve Støední škole hotelové a služeb Kromìøíž, se zaplnil rozlehlý velký sál soutìžními rondóny rovnou stovkou úèastníkù na akci  GASTRO KROMÌØÍŽ TESCOMA CUP 2014. 
Soutìž mající v dobì svého vzniku zapsán letopoèet 2012, kdy se o tento prùkopnický poèin zasloužil gastronomický guru Václav Forman, tak se obdobná událost v dobì III. roèníku pøedstavila v róbì velkolepì pojaté akci, a to rovnou ve ètyøoborovém zamìøení, kterou vytváøeli kuchaøi a cukráøi, rozdìleni do dvou vìkových kategorií za kvalitní a atraktivní spoluúèasti specialistù v sommeliérské a baristické profesi.
Avšak nejenom to. Atmosféru soutìžní pestrosti dotváøel i jazykový babylon ve  smìsi italštiny, polštiny, slovenštiny a portugalštiny, kterou zastøešovala univerzální angliètina.

Cukráøský juniorský námìt  znìl  CUPCAKES s jarní tématikou a mìl následující požadavky:
Soutìžící vyrobí 6 kusù výrobkù CUPCAKES (zdobený muffin) s jarní tématikou, 4 kusy výrobku budou výstavní a 2 kusy degustaèní.
Pro peèení muffinù museli mít soutìžící k dispozici silikonovou formu na muffiny od firmy Tescoma.
Èasový limit serovnal hodnotì 50 minut + 25 minut na pøípravu.
Povinností soutìžícího bylo pracovat podle vlastních receptur. 70 % hmotnosti pøipadalo na muffina 30 % hmotnosti vytváøela ozdoba.
Soutìžím zadáním byl dovoz veškerých surovin a modelovací hmoty. Použité ozdoby musely být z jedlých materiálù a jejich pøíprava se musela konat na místì.

 

1 - Laštùvková Denisa, SOŠSO Olomouc  91,3 bodù
2 - Kopøivová Michaela, SHŠS Kromìøíž  86,0 bodù 
3 - Nováková Tereza, SHŠS Kromìøíž      66.3 bodù


                                             1. místo- LAŠTÙVKOVÁ Denisa, Olomouc


                                     2. místo - KOPØIVOVÁ Michaela, Kromìøíž


                                   3. místo - NOVÁKOVÁ Tereza, Kromìøíž

                                                       - pokraèování -


Vytisknuto dne 27.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku