�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Šlehaèka

Autor: Radim Øezáè
Datum vyd�n�: 31.12.2001
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=26

Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá? Jak zamezíme tomu, aby šlehaèka neøídla?
Co se zbylou ušlehanou smetanou?

fiogf49gjkf0d

Jak se napraví šlehaèka, když je trochu nakyslá?


Máme-li trochu nakyslou šlehaèku, pøidáme do ní na špièku nože jedlou sodu v prášku.

Jak zamezíme tomu, aby šlehaèka neøídla?


Nìkdy se stává, že ušlehaná smetana pøíliš øídne. Nápravu zjednáme, když do ušlehané smetany pøidáme trochu (asi 1 malou lžièku na 1 litr) jemnì rozemletého dragantu.
Dragant se mùže dát též do dobré šlehaèky, když do ní pøidáme trochu mléka. Tím se získá na vydatnosti a takový 1 litr dobré smetany snese osminku litru mléka, když do smetany dáme trochu dragantu.

Co se zbylou ušlehanou smetanou?


Když nám nìkdy zbyde ušlehaná ušlehaná smetana, mùžeme jí pøíští den svaøit na paøížský krém, pøípadnì na èokoládovou smetanu.

Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku