�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zkouška nepatrnì nakyslé smetany

Autor: Red
Datum vyd�n�: 06.05.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=256

Mnohý cukráø zajisté pøišel do rozpakù, když mu zkyslo vìtší množství smetany a nedalo se pøesnì zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele.

fiogf49gjkf0d
Mnohý cukráø zajisté pøišel do rozpakù, když mu zkyslo vìtší množství smetany a nedalo se pøesnì zjistit, zda smetana již byla nakyslá když ji obdržel od dodavatele. Smetana bývá nìkdy v poèáteèním stavu zkysnutí, aniž je to možné chutí zjistit. Abychom mohli zjistit, zda je smetana nezávadná, dáme do sklenièky trochu našlehané smetany a polijeme ji trochou vinného lihu. Je-li smetana nezávadná, obojí se spojí a smíšenina zùstane hladkou. V pøípadì, že je smetana již i v poèáteèním stavu zkysnutí, srazí se a nesmísí se s vinným lihem.

Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku