�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zázvorová srdíèka - Vánoèní recept

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 18.12.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=226

Do teplého mléka pøidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké tìsto, které necháme odležet na teplém místì pøibližnì 20 minut

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
150 ml mléka
250 g mouky
21 g droždí
1 – 2 lžíce cukru
1 lžièka mletého zázvoru
1 žloutek
1 lžíce smetany
mouka na vál
papír na peèení

POSTUP PØÍPRAVY
Do teplého mléka pøidáme droždí a cukr. Necháme nakynout. Pak do mísy nasypeme mouku. Z kvásku a mouky vypracujeme hladké tìsto, které necháme odležet na teplém místì pøibližnì 20 minut. Poté do nìj pøidáme závor. Smícháme a necháme ještì jednou odpoèinout – asi 30 minut. Poté tìsto vyválíme na 2 cm silnou placku a vykrájíme z nìj srdíèka, která potøeme smìsí žloutku a smetany. Tvary pokládáme na plech na plech vyložený peèícím papírem. Peèeme v troubì (200 ° C).


Vytisknuto dne 08.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku