�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Ovocné knedlíky z tvarohového tìsta

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=220

Zmìklé máslo utøeme se solí do pìny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po èástech mouku spoleènì s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce. Vypracujeme vláèné tìsto, rozdìlíme na díly, z nich utvoøíme váleèky

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
250 g mìkkého tvarohu
300 ml mléka
lžíce cukru
500 g hrubé mouky
2 lžíce másla
1 vejce
1 žloutek
sùl
700-800 g ovoce
Na posypání:
150 g tvarohu na strouhání
5 lžic cukru
máslo
smetana

POSTUP PØÍPRAVY
Zmìklé máslo utøeme se solí do pìny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po èástech mouku spoleènì s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce. Vypracujeme vláèné tìsto, rozdìlíme na díly, z nich utvoøíme váleèky, høbetem ruky je zploštíme, rozložíme na nì ovoce a zabalíme. Okraje tìsta vytáhneme tak, aby tìsto bylo rovnomìrnì zataženo, dobøe je uzavøeme a zakulatíme. Knedlíky vkládáme do vaøící, mírnì osolené vody a vaøíme 8-10 minut. Pøi vaøení je nadlehèíme, aby se nepøichytily ke dnu a obrátíme. Hotové knedlíky ihned podáváme. Sypeme strouhaným tvarohem, cukrem, poléváme rozehøátým máslem a pokapeme smetanou.

Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku