�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jemné palaèinky

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=212

Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání pøiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepøíliš husté jemné tìsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílkù.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
2 lžíce hladké mouky
1/4 l mléka
3 vejce
špetka soli
rostlinný olej na smažení

POSTUP PØÍPRAVY
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání pøiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepøíliš husté jemné tìsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílkù. Ohøátou omeletní pánev vymažeme olejem, tìsto naléváme nabìraèkou po menších dávkách. Opeèeme po obou stranách a podle chuti naplníme.

Vytisknuto dne 02.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku