�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)  | 
| 
 
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.  | 
Kokosky  | 
| Autor: Libuše Bažantová Datum vyd�n�: 15.01.2002 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=205  | 
| Bílky a cukr dáme do hrnku, který postavíme do vìtší nádoby s teplou vodou a šleháme až bílky ztuhnou. Potom pøidáme kokos, strouhanku a dobøe promícháme. Støíkaèkou nebo pytlíkem tvarujeme na plechu kokosky | 
INGREDIENCE 280 g jemného krystalového cukru 4 bílky 120 g strouhaného kokosu 2 rovné lžíce strouhanky POSTUP PØÍPRAVY Bílky a cukr dáme do hrnku, který postavíme do vìtší nádoby s teplou vodou a šleháme až bílky ztuhnou. Potom pøidáme kokos, strouhanku a dobøe promícháme. Støíkaèkou nebo pytlíkem tvarujeme na plechu kokosky, které v teplé troubì pomalu sušíme. Hotové kokosky (dobøe vychladlé) plníme marmeládou a lepíme èokoládovým krémem na sušenky nebo piškoty. Namáèíme v èokoládì.  | 
Vytisknuto dne 04.11.2025 ze serveru  |