�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jahody v èokoládì

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 15.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=202

Jahody opatrnì omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou èást. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Èokoládu na vaøení nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
750 g krásných jahod
6 cl italského mandlového likéru(Amaretto)
150 g èokolády na vaøení
400 g krému na vanilkovou zmrzlinu nebo hotový produkt
cukráøské piškoty

POSTUP PØÍPRAVY
Jahody opatrnì omyjeme a u poloviny z nich necháme zelenou èást. Jahody se stopkou pak ponecháme 15 minut nasáknout v mandlovém likéru. Èokoládu na vaøení nastrouháme na velké kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Polevu odstavíme a necháme lehce zchladnout. Jahody vyjmuté z likéru jednotlivì namáèíme do rozpuštìné èokolády a na alobalu necháme v lednièce rychle zchladnout. Mezitím si pøipravíme podle návodu zmrzlinu a naaranžujeme ji v kopeèkách na talíøky. Obložíme jahodami v èokoládì. Zbytek ovoce pøekrájíme na pùlky a také upravíme na talíøky. Jako pøílohu podáváme cukráøské piškoty

Vytisknuto dne 04.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku