�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Kávový piškot

Autor: Libuše Bažantová
Datum vyd�n�: 14.01.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=190

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Zahøejeme mléko a rozpustíme v nìm cappuccino v prášku. Necháme mírnì vychladnout. Oddìlíme žloutky od bílkù. Žloutky smícháme s kávou v mléku, pøidáme 150 g cukru a skoøici a udìláme krém.

fiogf49gjkf0d

INGREDIENCE
Na tìsto:
50 g másla
4 lžíce mléka
3 lžíce rozpustného cappuccina
4 vejce
200 g cukru
špetku skoøice
2 lžíce kakaa
125 g polohrubé mouky
100 g solamylu
1 lžièku prášku do peèiva
Na náplò a ozdobu:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
1 lžíci cukru
2 balíèky vanilkového cukru
2 žloutky
150 g másla
2 lžíce mouèkového cukru
2 lžíce kávového likéru
50 g polevy z hoøké èokolády
3 snìhové pusinky
3 kandované pomeranèové plátky
6 kandovaných èervených tøešní
250 ml šlehaèky
1 balíèek vanilkového cukru

POSTUP PØÍPRAVY
Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Zahøejeme mléko a rozpustíme v nìm cappuccino v prášku. Necháme mírnì vychladnout. Oddìlíme žloutky od bílkù. Žloutky smícháme s kávou v mléku, pøidáme 150 g cukru a skoøici a udìláme krém. Z bílkù a zbytku cukru ušleháme tuhý sníh, který pomalu pøidáváme do krému. Pak do nìj pøisypeme kakao, mouku, solamyl a prášek do peèiva a vše lehce zpracujeme. Pøilijeme rozpuštìné máslo. Dáme do dortové formy a peèeme v troubì asi 40 minut (175 °C). Ètyøi lžíce mléka, pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr rozkvedláme. Zbytek mléka pøivedeme k varu, pøilijeme rozkvedlaný pudinkový prášek a povaøíme. Pak stáhneme ze sporáku. Trochu pudinku rozšleháme se žloutky a opìt zamícháme do pudinkového krému. Necháme mírnì vychladnout. Smícháme máslo a mouèkový cukr. Opatrnì po lžièkách pøidáváme vlažný pudink. Dobøe promícháme. Pak piškot podélnì rozpùlíme. Spodní èást pokapeme kávovým likérem, potom nasadíme kruhovou formu kolem korpusu a dort potøeme máslovým krémem. Pøiklopíme horní polovinu dortu a necháme asi tøi hodiny vychladnout. Rozpustíme polevu, lehce ji rozetøeme na pracovní desku a necháme ztuhnout. Širokým nožem pak naøežeme hoblinky. Rozdrtíme snìhové peèivo a nakrájíme kandované ovoce. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem. 2/3 drtì z pusinek zamícháme do šlehaèky. Navrstvíme na dort a zdobíme ovocem, zbytkem pusinek a hoblinkami.

Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku