�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tmav okoldov mousse s viovm dipem

Autor: Blu Gekko
Datum vyd�n�: 05.11.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1899

Do vinov omky/polvky pidejte rozputn kukuin krob a vzniklou sms pelijte pez
sto. Dle chuti pidejte tvu z citrnu.

Ingredience

200g Lindt okolda na vaen
nebo Excellence 70%
5 vajec
petka soli
150 g cukru
2 lce rumu
125 g lehaka
2-3 lce ten
400ml viov vy
Semena z 1 vanilkovho lusku
1 cel skoice
3kusy badynu
1 ajov lika kukuinho krobu rozputnho v malm  mnostv studen vody
va z plky citronu
200 g vin
4-5 lce strouhan okoldy z ady Lindt Excellence na ozdobu

Postup
 Nalmejte okoldu na mal kousky a rozpuse ji ve vodn lzni.
 Oddlte loutky od blk.
 Pidejte petku soli do blk a ulehejte do tuha. V prbhu lehn postupn pidvejte 100 g  
 Do loutk pidejte semnka z vanilkovho lusku, dle rum a metlikou je vylehejte do pny. 
   cukru.
 Do vznikl pny vmchejte rozputnou okoldu, dle lehaku a ztuhl blky.
 okoldovou pnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladk a nechte v 
   lednice zakryt po dobu 3 hodin.
 Zkaramelizujte zbvajc cukr, pidejte vin i viovou tvu. Pidejte koen (skoici a badyn)
   a povate  na mrnm ohni asi 15 minut.
 Do vinov omky/polvky pidejte rozputn kukuin krob a vzniklou sms pelijte pez 
   sto. Dle chuti pidejte  tvu z citrnu.
 Do hlubokch tal vlote ten, nalijte viovou omku/polvku a do stedu umstte
  Ozdobte hoblinami nastrouhan okoldy kopeek okoldov pny.


Vytisknuto dne 29.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku