�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


lehaka ve spreji, z bombiky nebo z vrobnku?

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 05.08.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1876

lehakov vrobnk Kream 2.5 italsk znaky FRIGOMAT, dodvan spolenost CESK a.s. v Brn, dosahuje hodnoty nlehu a 300 % a v hodinov produkci doke zpracovat a 50 kg lehaky.

fiogf49gjkf0d

lehaku, kterou pouvme v cukrrenskch, restauranch a kavrenskch provozech, mme monost zskvat temi standardnmi zpsoby.
Pouit spreje je nejjednodu zpsob ppravy produktu se lehakovm dozdobenm. Zmkneme vpustn mechanismus a je to.
V tomto ppad nemme monost u co ovlivovat, protoe ve je ptomno uvnit podle toho, jak vrobce uznal za vhodn, respektive za vhodn. To ve dostaneme z obalu zmknutm vpustnho ventilu, kter pod psobnost oxidu dusnho tento mix verznch dobrot vytla na svt.
Skutenost, e sprejovou lehaku nalezneme v obchodech v bnch reglech, napovd, e sms mus bt velmi vhodn oetena pro tento zpsob skladovn. Je pouiteln kdykoliv i kdekoliv. Monost jej operativnosti je dorovnna renm, nco za nco!



Dalm prostedkem k pprav nalehanho a ochucenho mlnho krmu je lhev na ppravu lehaky za pouit plynov bombiky s npln N2O a smetany ke lehn. Pprava lehaky na tento zpsob m oproti sprejovmu pouit vhodu v tom, e do lhve vkldme nmi vybranou lehaku s monost jejho dochucen podle naich i zkaznickch pedstav.
Zporem tohoto zpsobu ppravy je cena bombiek, za souasnho zpsobu nkupu. Dve, kdy se jednalo o eskou vrobu, se provdl nkup vmnnm zpsobem, kdy vyprzdnn bombiky se vracely a  cena za naplnn, se rovnala pouze cen plynu ( + - men manipulan poplatek). Nyn se plat pokad i za bombikov pouzdro.
Otzkou u tto ppravy je optimlnost jejich npln, kdy, a to ne a tak zdka, bv nutn pouit vce bombiek, aby se doclilo poadovan konzistence lehaky. Na tomto negativu se podl obasn nedostaten naplnn nebo tzv. ufouknut, kdy jsme pak nuceni pout dal bombikou npl. Svoji roli sehrv t konstruk uspodn ventilu, kter je soust hlavovho uzvru a ivotnost tsnn, kdy u tchto komponent plat okdlen ren, e nic netrv vn. Kdyby ale alespo tak, protoe  v tomto ppad by byl u nkterch vrobk spe vhodnj vraz: nkolikrt a dost!

Tet z uvedench zpsob ppravy je lehakov vrobnk Kream 2.5 italsk znaky FRIGOMAT dodvan spolenost CESK a.s. v Brn.
Tento vrobnk nle do profesionln ady skupiny Kream, jej vechny kovov sousti jsou vyrobeny z nerezov oceli. Zsobnk m objemovou kapacitu 2.5 l smetany, kdy v ppad pouit balen Tetrapak, jej lze umstit do zsobnku a takto provdt jeho odbr, kdy tak nedochz ke zneiovn zsobnku.
lehakomat  dosahuje hodnoty nlehu a 300 %.

Uveden daje ohledn lehakomatu uvd vrobci i prodejce. Rozhodli jsem se pro pokus, kter ml za rovnch podmnek ukzat jak dlouho lehaka vyroben ve tech uvedench  lehakovch  zazench vydr.
Naplnili jsme misky o stejnm mnostv do stejn ve ze lehakovho spreje, ze lehakov lhve za pouit bombiky a ze lehakomatu FRIGOMAT KREAM 2.5.
Nechali jsme lehaku psobit po dobu jedn, sedmi a ticeti minut.
Jej podobu po uplynut uvedench as mete vidt na nsledujcch obrzcch.
Obrzky je mon klikem zvtit.

 
                                                      
                                                      
 as 7 minut

                                                      as 30 minut

Krom toho jsme provedli dal test, jak vydr lehaka dlouho v kv.  Opt jsme pouili
stejn ti zpsoby jej vroby. Kvu jsme nalili do thl sklenice o stejnm mnostv a nastkali lehaku, kdy jej ve pesahovala okraj o 5 cm. Nechali jsem lehaku psobit do doby a se v jedn sklenici lehaka doshne jej horn rovn. Snmek ukazuje stav po 42 minutch.

Ti monosti a ti vsledky ve stejn asov dob a za stejnch podmnek a za pouit stejnho druhu lehaky. Vsledky, jak je na obrznch patrno, maj rozdln hodnoty.
Test byl provdn za ptomnosti nvtvnk pedvdcho studia CESK, a.s. za vnitn teploty 23 C. Z uvedenho popisu je mon si utvoit pedstavu, jak zpsob tvorby lehaky je nejefektivnj a pro vrobce nejpotebnj.

 

 


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku