�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


m vylepme cukrsk vrobek?

Autor: red.
Datum vyd�n�: 23.03.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1839

Nkdy se dostvme do problmu, e lehaka nechce dret poadovan tvar, ztuova nen zrovna po ruce, a vrobek mus bt stj co stj hotov. Na tento problm nm posta pouh elrovac cukr.

fiogf49gjkf0d

Co udlat, aby bylo tsto na pizzu (korpus) kupav?
Nejdve zhotovme korpus, kter ped pravou mus zstat stle tepl. 
Vezmeme sr parmazn, nastrouhme jej na jemno a korpus jm posypeme a polijeme rajatovm keupem. Doclme tak nejenom jeho kupavosti, ale i pjemnho aromatu.

Co udlat, aby zstala lehaka dle v tuhm stavu?
Nkdy se dostvme do problmu, e lehaka nechce dret poadovan tvar, ztuova nen zrovna po ruce, a vrobek mus bt stj co stj hotov. Na tento problm nm posta  pouh elrovac cukr, kdy na dvku sladk lehaky o objemu 200 ml, pidme dv PL jeho mnostv.

Co udlat, aby se jablen kol hezky lesknul?
Rozehejeme 3  PL jablenho el v menm hrnci a  dobe rozmchme. S rozehtm el poteme tepl kol. Po zchladnut posypeme kol prkovm cukrem.

Jablen dort z Thurgau

Suroviny
100 g msla nebo margarinu
4 vejce
150  cukru
½ citronu (va i kra)
150 g mouky
sl
1 L prku na peen
4 jablka (vt kyselej)
trochu mouky na vysypn formy

Postup
Rozpustme tuk. Formu (24 cm) vymaeme tukem a vysypeme moukou. Vezmeme vejce a oddlme blek od loutku.
loutek a 125 g cukru dobe rozlehme metlou do zpnn.
Zbyl tekut tuk pomalu rozmchme. Pidme na jemno nastrouhanou citronovou kru a vu a ve dkladn lehme do tu pny.
Pak vmchme mouku, sl, a prek na peen.
Do tuha vylehme zbyl blky. Mouku a blky stdav po stech pidvme do loutkov hmoty.
Vznikl tsto vlome do formy a zarovnme do hladka.
Jablka nakrjme a vlome na tsto a posypeme cukrem.
V pedeht troub na 200 C (plyn 3. stupe) peeme 40 minut.
Dort krjme na dvanct dl.
Jako doplnk lze doporuit vanilkovou omku a vajen likr


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku