�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Rimini slad samotnho medu - sladk souhrn / -7.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 04.02.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1816

O tom se meme pi kadm ronku SIGEPU pesvdit. Nsledn pleitost k tomu bude ji za necel rok, protoe 35. ronk mezinrodnho veletrhu SIGEP m ji nyn pevn termn od 18. do 22. ledna roku 2014.

fiogf49gjkf0d

34. SIGEP v prosted nedaleko od nejvtch italskch a jednch z nejproslulejch evropskch pl, kter proel dvma vvojovmi podobami, kdy ta pvodn mla svou veletrn zkladnu pmo ve mst, j nahradil architektonicky modern a prostorov elov veletrn arel, je tmto za nmi.
My, kte se vnujeme cukrskmu oboru na profesn rovni, tak s nefalovanou radost a zjmem se u nyn tme na ronk nsledujc. Rimint reisi jednoho vbec z nejvtch zmrzlinskch a cukrskch veletrh svta a od tohoto roku i pekask tvorby, maj pro ns pichystn pro 35. pokraovn riminskho SIGEPU velk trumf. Tm je, respektive bude, mistrovstv svta ve zmrzlinsk tvorb. Vsledek divck ptomnosti, signalizovan v oividnch davech letonho ronku, piel potvrzen v slech, v nich nvtvnick ast peshla  o 15 procent poty minul sezny.

 
 
 
V vodu tto sedmidln reporte padla zmnka o tom, e SIGEP byl ntvnky zcela zahlcen.
Na druh stran vak pece jen bylo znt, e se et, myleno ve vdajch. Zejmna to bylo viditeln u nkterch zmrzlinskch firem, a lze ci, e u vtiny, protoe doby, kdy nvtvnk dostal propagan kopec zmrzliny v kalku i kornoutu u asi pat minulosti, kdy souasnost u mnohch zmrzlinskch vitrn nabdla pouze malou liku degustan porciky.
Inu, asy se mn a stav ekonomiky je znt, kam se oko podv (viz. obr.1. vlevo).

 
 

Slouen mnoha obor lze nalzt na SIGEPU pod jednou stechou. A se jedn o cukrstv, cukrovinkstv, i v ppad spodnch snmlk o pekaskou techniku v nov otevench halch B7 a D7, kdy tato skutenost vytv z pvodnho veletrhu, veletrhy dva. Spodn obrzky pedstavuj pekaskou techniku. V jednom z pedchozch dl bylo sdleno, e pekask veletrh na SIGEPU, kter se pvodn konal v Milan, pebr do sv kompetence veletrh v Rimini, tak tento daj lze rozit o sdlen, kter pilo z italskho novinskho centra, e tato pekask  vstavn exhibice bude na SIGEPU konna kad tet rok.

 
 

Italsk firma decoSTICK prezentovala vrobu lztek prostednictvm silikonovch forem, kdy jednotliv drky uruj objemov rozmr lztka. Ve vstupu bl formy je ploch drka pro vsunut  devn nosn podpory (dvka).  Pot se forma zvrchu pepa ohebnou ablonou, kde se t nalz ploch otvor pro dvko. Lehkm natlaenm obou st forem se zajist stabilizovan poloha dvka. Do prostoru o rozmru poadovanho lztka se nalije pipraven sms a nech se podle druhu jej konzistence  za pslun teploty zatuhnout. Sms me mt prakticky nekonenou monost podob od ovocnch, okoldovch, kombinovanch atd. atd.
Po ukonen procesu tuhnut se vrchn dl ohebn ablony (tmav barvy) odklop a je hotovo.

Pidvme recept na lskookov lztko
500 g bl okoldy
  80 g lskookov pasty
350 g 35 % smetany
    4 g elatiny

 
 

Pstroj vlastnm nzvem Mister spray gel ELEKTRONIC 5. Tohle zazen urit nen teba pedstavovat. Vydatn pomocnk do kad cukrrensk vrobny, ale nejenom tam,  kter et jak natrac ttku, tak ndobu na pslunou nstikovou tekutinu. Mal rozmr usnaduje skladovatelnost a et stolov prostor.  Stroj, kter pracuje s pesnost na mikrony. Jeho pednost spov v mnohostrannm vyuit. Je schopen stkat horkou elatinu, ale t chladn tekutiny jako tekut cukr nebo rzn druhy olej a dal.
Mistr spray je schopen vyvinout prostednictvm aseptickho kompresoru tlak 1.9 baru pi pkonu 400 watech. Doke pracovat v teplotnm reimu od 0 do 100 C. Je vybaven signalizanm zazenm, kter avizuje pipravenost prce  v zadan teplot.

 
 

Zvren srie obrazov dokumentace 34. ronku SIGEPU optovn ukazuje na pednost v komplexnosti tohoto veletrhu, kter se ad svm zamenm mezi nejvt vstavy svta.
V pehldce tm veho monho se odrela souasnost, ale rovn i tradice na n, a to v pedgeneranm potku, navazovala dlouh ra poznatk , kter zejmna digitlnm vvojem dospl a do souasn  kvalitativn ve.
SIGEP je ohldnut zpt, souasnost a smr do budoucna. Itlie a sladk obor, zejmna v oblasti zmrzliny, ale i kvy a tomu odpovdajcmu zazen i tenologim pat k tm nejvysplejm na svt. O tom se meme pi kadm ronku SIGEPU pesvdit. Nsledn pleitost k tomu bude ji za necel rok, protoe 35. ronk mezinrodnho veletrhu SIGEP m ji nyn pevn termn od 18. do 22. ledna roku  2014!

Viva il SIGEP 2014 -  Arrivederci a presto!

 


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku