�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Rimini slad samotnho medu - dorty / - 6.

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 03.02.2013
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1815

Krlovskou disciplnou v cukrskm oboru jsou dorty. Monost tiscero zpsob monost jejich chuti a zejmna podob, je vynesly na nejvy msto zkaznickho zjmu a proto jsou pravidelnou soust kad vstavy oborovho zamen.

fiogf49gjkf0d

Dnekem vstupujeme do pedposlednho dlu riminsk reporte z 34. ronku svtovho veletrhu zmrzliny, cukrstv, tst a pekastv. Pehldka umn jednotlivch odvtv zaznamenv pro nvtvnick zrak kad rok uritou promnu, s tm, e nov pravy nemohou v technologii surovin a technickch vrobk stoupat pravidelnm tempem rok od roku.
m vce se pibliuje vysplost zazen a zpracovatelskch metod k zenitu technologickch monost, tm je postup mrn tto vi zpomalovn.
To ale plat pro oko spe laick, kter se zamuje na veobecn pohled,  kter SIGEP ve svm irokm rozsahu nabz, kdy odborn zrak ve sv profesi postehne, by teba minimum novch prav a zmn, kter v jeho oboru od posledn nvtvy v celosvtovm vvoji nastaly.
SIGEP je veletrhem s puncem svtovosti, tak proto ten, kdo hodl se pohybovat na rovni je znamen kvalitu, tak je pro nho urit dobrm poinem bt v kontaktu s bezprostednm vvojem,  kter svm psobenm veletrhy typu SIGEP pinej.

 
 

Italsk cukrsk svaz uspodal sout cukrskch specialist ve zhotoven patrovch dort na pohdkov nmt s komickch podtextem. Sout, kter se konala  v jednotlivch provincich vystila do jednoho vtznho dortu v kad regionln oblasti. Tch je v Itlii celkem dvacet. Vtzn dort pot reprezentoval svj region v riminskm finle na SIGEPU, kdy tak porota a divck pohledy mly k dispozici stejnm potu zhotovench vrobk.
Obrzky je mon klikem zvtit.

 
 

Krlovskou disciplnou v cukrskm oboru jsou dorty. Monost tiscero zpsob monosti jejich chuti a zejmna podob, je vynesly na nejvy msto zkaznickho zjmu a proto jsou pravidelnou soust kad vstavy oborovho zamen a dky jejich psobnosti se podaj verzn soute na dortov tma. Nejinak tomu bylo i na letonm 34. ronku SIGEPU.

 
 
  
Pipomeme, e i v soutch nejvy rovn ktermi jsou olympida, svtov pohry apod. je v kuchaskch soutnch drustev zaazech ve studen kuchyni i  cukrsk monument, kter je jednak dominantou soutn tabule a zrove i jednm z velmi vlivnch initel, kter rozhoduj o konenm spchu i nespchu celho soutnho celku.

 
 

Italsk styl dortovch kompozic - samozejm v komickm a naivnm - snad lze ci  - manrismu, nm podv pomocnou ukzku pvodu svch tvrc, kte maj v sob hluboko v genech  zaitu vtvarnou tvorbu velkch domcch mistr typu Michelangela, Leonarda da Vinci, Tiziana, a destky mnohch dalch. Zpsob zpracovn dortovho zadn je ukzkou propojen souasna s klasickou velkou dobou italskho vtvarnho umn, je je mon vysledovvat i v tomto dortovm pojet ve spojen s jeho odlehenm vrazem.

 
 

Na zvr tohoto dlu vkldm malou, ale dleitou poznmku. Ta se tk fotografi, kter ne vdy pinej hgodnoty, jak bych si sm pedstavoval. Ten kdo fotil na souti svtovho vznamu, urit v co mm na mysli. Veletrh i sout typu olympidy a pod, kdy do tto kategorie v divck nvtvnosti spad i SIGEP, je vdy pehlcena nvtvnickmi davy. A v tchto podmnkch podit zbr se vemi atributy co kvalitn fotografie vyaduje, je hotovm zzrakem.
Kdy odetu svteln podmnky, kter za normlnch okolnost lze v klidu nastavit, tak nejvt pekkou je neustl dav, prochzejc kolem vystavovanch expont, kdy fotograf mus asto bojovat, aby ukoistit alespo njak zbr. Take jsem rd kdy se mn poda nafotit nkdy z hodn nevyhovujcch pozic alespo nco.

 - pokraovn -


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku