�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tarte Tatin

Autor: red.
Datum vyd�n�: 30.11.2012
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=1766

Pro lep efekt poslze na cukr v pnvi dme spirlovit pltky jablek okoennch skoic. Povrch jablek pokryjeme lstkovm tstem tak aby jablka byla vechna dobe zakryt a pi 176.6C peeme a do zhndnut tsta.

fiogf49gjkf0d

Tarte Tatin se dl z jablek a pokud mono nakyslch. V ppad e nemte kysel jablka, tak nakonec i jin jablka udlaj stejnou slubu, ale z ananasu bych to ndlal.

 Tarte Tatin
1 balek lstkovho tsta
5 oloupanch, jdinc zbavench jablek
2 lky cukru
1 lce vody
1 lce msla
1 lce smetany lehaky
skoice
citrnov va

Jablka nakrjme na pltky siln asi ¾ cm, pokapeme citrnem a dme stranou.
Cukr s 1 lc vody dme do pnve se silnm dnem, dme na ohe zkaramelizovat. Zkaramelizovan cukr  sundme z ohn, a pimchme mslo a smetanu. Cukr se bude vait a bude vypadat jako by chtl utci z pnve. V tomto okamiku meme cukr opatrn mchat vaekou. Cukr nalijeme do kulat Tastin tarte formy. Pro lep efekt  poslze na cukr v pnvi dme spirlovit pltky jablek okoennch skoic. Povrch jablek pokryjeme lstkovm tstem tak aby jablka byla vechna dobe zakryt a pi 176.6C peeme a do zhndnut tsta.

Peen mounk nechme asi 5 minut odpoinout  pak ho vyklopme na velk tal.
Navrch kad porce dme kopeek vanilkov zmrzliny a hned podvme.


Vytisknuto dne 03.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku